Punct final în „Liga de Argint” la VOLEI. România, câştigătoare autoritară a grupei

Punct final în „Liga de Argint” la VOLEI. România, câştigătoare autoritară a grupei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipele din grupa a doua a competiţiei continentale de volei masculin "Liga de Argint" au disputat în weekend ultimele meciuri din actuala ediție, care a cuprins șase etape (tur - retur).

Se poate spune că a fost o ediție interesantă, disputată, în care una dintre echipele calificate pentru turneul final a fost cunoscută abia după ultimul fluier al arbitrilor.

România și Macedonia de Nord merg la Budapesta

Selecționata țării noastre a fost, într-un fel, "arbitrul" grupei, în fruntea căreia s-a instalat încă de la început. Cu câte două succese în fața reprezentativelor Albaniei și Bosniei, România a acumulat 12 puncte, plus alte două de la acel 3-2 cu Macedonia de la Galați. După o dublă înfrângere cu Albania, echipa Macedoniei, condusă din teren de ex-gălăţeanul Filip Despotovski, a trebuit să tragă din greu pentru calificare. Au ajutat-o cele două victorii cu Bosnia Herțegovina, un setaveraj superior, dar și victoria împotriva României. "Tricolorii" au adunat 14 puncte (16:7), 2. Macedonia 10 p (13:10), 3. Albania 10 p (12:11), 4. Bosnia Herțegovina 2 puncte.

Celelalte două finaliste, Ungaria și Finlanda

În prima grupă, lucrurile s-au lămurit încă de la start. Cele două calificate au fost Ungaria și Finlanda, pentru că atâtea au fost de toate! Cele două au jucat în sistem tur-retur, iar pentru completare au mai disputat două jocuri amicale. După cum am mai anunțat, turneul de la Budapesta are loc pe 18 și 19 iunie, în prezența celor patru echipe menţionate.

"Tricolorii", victorie la zero cu albanezii

După succesul de la Tirana (3-1), echipa noastră, pregătită de selecționerul Sergiu Stancu, a câștigat încă o dată, duminică, la Galați, însă la scorul de 3-0. Conform așteptărilor, pe teren a existat o singură echipă la cârma jocului, cea a României, care a făcut legea. Dacă nu s-ar fi produs schimbările, în ultimul act în special, victoria ar fi putut fi și mai categorică, pentru că în ultimul set "tricolorii" au avut 20-15 pe tabelă, dar au câștigat numai la trei puncte diferență. Așadar, România - Albania 3-0 (25-18, 25-19, 25-22).

"Am încheiat încă o etapă, cu rezultate bune, care ne-au calificat la ultima fază a competiţiei. Mergem la Budapesta cu gândul să facem un joc bun şi să ieşim învingători şi acolo", ne-a declarat selecţionerul României.

A arbitrat bulgarul Hari Salabasian, secondat de ploieșteanul Alin Mateizer (al treilea arbitru - George Grădinaru, Galați), iar observator a fost Constantin Ispas (București).

Iată cele două formații. România (au evoluat toți jucătorii de pe foaia de arbitraj): Bela Bartha (Butnaru), Aciobăniței (Peța), Cristi Bartha (Dumitru), Bala (Iftime), Rață (Bălean), Călin (Vologa) - Kantor (Diaconescu).

Albania: Martiro (Talaj), Koci, Cela (Kupi), Bakiri (Doda), Qafarena, Deliu (Qepa) - Muca (libero).

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.