Echipă de FOTBAL din mediul rural, performanță fără precedent. Unirea Braniștea scrie o nouă pagină de istorie

Echipă de FOTBAL din mediul rural, performanță fără precedent. Unirea Braniștea scrie o nouă pagină de istorie
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cu aproape un an în urmă, câțiva oameni cu potențial financiar au pus la cale schimbarea statutului echipei locale din comuna Braniştea.

Împreună cu președintele clubului, Gheorghe Mogoș, cu sprijinul conducerii locale și cu un manager, Vali Vrânceanu, cu chemare și pricepere pentru sportul rege, s-a pornit la treabă fără să stea prea mult pe gânduri. S-a stabilit stafful tehnic: Ionuț Niculcea, ajutat de Ovidiu Lupu, și un lot de 20 de jucători capabili să transpună în practică ideile inovatoare.

Odată stabilit un buget pe măsura năzuințelor, s-a fixat și programul de lucru. Antrenamente susținute, completate cu un cantonament în Spania, cum nu-și permit multe echipe din eșaloanele superioare, totul pentru acumulări la nivelul cel mai înalt.

Cu sprijinul și priceperea celor care s-au ocupat de această grupare, rezultatele nu s-au lăsat deloc aşteptate. Performanțele sunt atât de evidente, încât este greu să se mai poată întâlni o astfel de ispravă. Să le evidențiem: cele 11 meciuri din turul campionatului s-au încheiat cu 33 de puncte, golaveraj 87-4. Returul a continuat în aceeași notă, până s-a ajuns la un bilanț incredibil: 22 de meciuri, 66 de puncte, 151 de goluri marcate și numai opt primite. Fără niciun pas greșit, doar victorii pe linie! Cu asemenea zestre a apărut și un golgheter pe măsură, Constantin Spânache, cu 47 de reușite, cu peste două goluri în medie pe meci. Încă doi jucători au încercat să se țină aproape: Cosmin Stoian (21 de reușite) și Lăutaru (16).

Ajunsă la o cotă atât de înaltă pentru o echipă de Liga a IV-a, Unirea Braniștea va ataca barajul de promovare în Liga a III-a. Se cunoaște și adversarul, campioana județului Brăila - Victoria Traian și se așteaptă cu încredere apropiatele dispute. Această dublă are programată prima manșă în weekend, pe 18 iunie, în deplasare, iar după o săptămână, returul, la Galați, pe Stadionul "Oțelul".

Lotul cuprinde jucători experimentați, cu prezențe în ligile superioare, capabili de evoluții bune la nivel divizionar. Iată componența: Vlasie, Vicol - Popa, Antofe, Codreanu, Manea, Gâță, Hilohi, Năpârlică, Murgoci, Tănasă, Mereuță, Dima, Drăgan, Angheluță, Ciotârcă, Stoian, Țicămucă, Lăutaru, Spânache și Răducan - cel mai recent sosit în cadrul echipei.

La meciul din semifinalele Cupei cu Muncitorul Ghidigeni, scor 11-0, a asistat și Puiu Antohi, fostul "oțelar", actualmente antrenor al celor de la Victoria Traian, adversarul de la baraj, care a plecat îngândurat.

"Cupa României", primul trofeu

Unirea Braniștea a reușit să-și treacă în cont primul trofeu din istorie - "Cupa României", faza județeană. Trofeul a fost obținut la capătul finalei cu Gloria Ivești, scor 3-1 (2-0), partidă disputată marți după-amiază, pe Stadionul "Oțelul". Golurile au fost semnate de: Popa, Spânache şi Răducan, respectiv, Ghibirgiu. La capătul acestei performanțe, Unirea Braniștea s-a calificat, în premieră, în faza națională a "Cupei României". Cele două echipe au fost recompensate cu cupe, medalii, diplome şi mingi, iar jucătorul meciului a fost desemnat Dragoş Popa (Unirea).  La un asemenea meci, şi brigada de arbitri a fost una divizionară: Adrian Viorel Cojocaru - Daniel Vlase, Florian Vişan.

Unirea Braniștea, scurt istoric

Echipa s-a înființat în anul 1965, sub numele de Avântul. A evoluat în campionatele regional și județean, fără performanțe deosebite. Doar în 1969, pe vremea Daciadei, s-a clasat pe primul loc, fiind recompensată cu medalii de aur. În "Cupa României" a avut unele prezențe notabile, precum o finală județeană cu Valea Mărului (2015) și o alta cu Zimbrul Slobozia Conachi, când a pierdut la loviturile de departajare (2017). Acum şi-a împlinit şi acest vis.

Citit 4784 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.