Unirea Braniștea, proiect încununat cu o promovare
Foto: Sportul Ilustrat

Unirea Braniștea, proiect încununat cu o promovare
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un singur an i-a trebuit echipei din Braniștea pentru a pune în practică proiectul. Și pentru că i-a reușit înseamnă că aici s-a muncit foarte bine.

Mai întâi a dominat autoritar campionatul județean, cu maximum de puncte – 66 (golaveraj de invidiat, 151 – 8). A venit barajul de promovare și odată cu el ... dușul rece: 1-2 pe terenul Victoriei Traian (jud. Brăila). Returul acestei duble a avut loc sâmbătă, pe Stadionul "Oțelul", unde s-a dovedit că, într-adevăr, fusese vorba doar despre un accident!

Filmul meciului retur

Pe dreptunghiul verde de la ”Oțelul”, jucătorii Unirii au arătat mult mai bine. Au luat jocul pe cont propriu încă din primul minut, reușind să marcheze repede (min. 2), autorul golului, ultima achiziție, Gabriel Răducan. Brăilenii au ripostat doar prin două cornere (min. 8), rămase fără rezultat, în timp ce fazele de gol se consumau tot timpul la cealaltă poartă.

După o acțiune a lui Stoian (foarte inspirat), rezolvată de goalkeeperul advers, în min. 30 s-a făcut 2-0, autorul... autogolului fiind nefericitul Căldăruș. Victoria a marcat prin Andrei Antohi, dar fusese ofsaid.

Până la pauză s-au mai aflat aproape de gol Răducan și Codreanu, iar la cabine s-a mers cu 2-0. În min. 56 s-a făcut 3-0, prin reușita lui Țicămucă, din pasa lui Răducan. Puțin mai târziu, Victoria a rămas în zece, după eliminarea căpitanului Costel Roșu, pentru proteste vehemente. În această fază, brăilenii au mai primit alte cartonașe galbene.

O altă oportunitate a lui Stoian, plus o bară a lui Năpârlică (celălalt căpitan din teren), iar în minutele de prelungiri s-a făcut 4-0. A marcat fundașul Daniel Gâță, tot din pasa lui Răducan.

Arbitrajul cu o brigadă compusă din Mihai Amorăriței (Câmpina), Marius Bobe (București) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Învingătorii, care în sezonul viitor vor juca în liga a treia – pentru prima dată în istorie, au început în formula: Vlasie – Popa, Gâță, Codreanu, Hilohi – Manea, Năpârlică, Răducan, Țicămucă – Spânache. Au mai intrat: Dima, Murgoci, Antofe și Lăutaru.

Declarații după meci

Vali Vrânceanu, managerul clubului din Braniștea, ne-a declarat: "A fost un meci așa cum ne-am dorit, unul care ne-a adus istorica promovare. Un joc bun, un succes care ne duce într-o ligă națională, dar nu ne vom opri aici!"

De partea cealaltă, prof. Puiu Antohi, antrenorul de la Victoria Traian, unul dintre foștii ”oțelari” care au biruit-o pe celebra Juventus Torino într-o competiție europeană (septembrie 1987, 1-0), a ținut să precizeze: ”Meciul nu a mai semănat cu cel din tur, de data aceasta s-au impus brăniștenii, care au meritat succesul. Felicitări pentru promovare!”

Citit 2133 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2022 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.