Start la Wimbledon, cu șapte românce pe tabloul principal

Start la Wimbledon, cu șapte românce pe tabloul principal
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Turneul de la Wimbledon (Marea Britanie), cel de-al doilea turneu de mare slam al anului, este programat să înceapă de luni cu faza primului tur. Dacă la băieți nu există nicio prezență românească, nu mai puțin de șapte jucătoare din România participă la proba de fete. Prima care va intra în arenă va fi Sorana Cîrstea (locul 32 WTA), astăzi, în jurul orei 15,00, cu Aleksandra Krunic (locul 108 WTA, Serbia). Cele două jucătoare s-au întâlnit în urmă cu mai puțin de două săptămâni tot pe iarbă, la Birmingham, când Sorana s-a impus foarte clar, 6-1, 6-1. Tot astăzi, nu mai devreme de 18,30, Irina Begu (locul 43 WTA) va juca împotriva jucătoarei din Georgia – Ekaterine Gorgodze (locul 112 WTA). Begu a învins-o în acest sezon, pe zgura de la Madrid, scor 6-2, 6-4.

Marți, Irina Maria Bara (locul 121 WTA) o va întâlni pe Chloe Paquet (locul 101 WTA, Franța). În singura confruntare directă, Bara a câștigat, în 2021, cu 2-1 la seturi, după un meci de aproape trei ore. Tot în a doua zi va juca și Ana Bogdan (locul 109 WTA) cu Dayana Yastremska (locul 74, Ucraina). Ucraineanca a câștigat cele două meciuri cu Ana Bogdan din cariera sa de până acum. Ziua de marți e completată și de meciul Mihaelei Buzărnescu (locul 126 WTA) cu nemțoaica Nastasja Schunk (locul 156 WTA). Schunk are doar 18 ani și este venită din calificări.

Gabriela Ruse (locul 55 WTA) a avut ghinion la tragerea la sorți a primului tur și va juca, marți, cu Coco Gauff (locul 12 WTA).

Nici Simona Halep n-a avut parte de o tragere la sorți prea favorabilă și va juca în primul tur cu cehoaica Muchova (locul 82 WTA), cu care nu s-a mai întâlnit niciodată în carieră.

Citit 1031 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2022 21:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.