Cum se prezintă Oțelul înaintea startului Ligii a II-a

Cum se prezintă Oțelul înaintea startului Ligii a II-a
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Entuziasmul promovării în cel de-al doilea eșalon de fotbal al ţării, după încercări eșuate ani la rând, a făcut ca fanii să spere la un nou sezon de succes, așa că vom analiza capitolele la care gălățenii excelează și cele la care ar putea avea de suferit.

Oțelul în Liga a II-a este un obiectiv urmărit ani la rând și reușit, în cele din urmă, la capătul ediției precedente de campionat, după două tururi de baraj fără prea mari emoții, 3-0 la general cu Foresta și 4-1 cu Dante.

Nivelul ligii secunde este unul mult mai solicitant, aspect remarcat pe propria piele de către jucătorii Oțelului în meciurile amicale cu Gloria Buzău, Unirea Slobozia sau Metaloglobus, echipe în fața cărora a pierdut la zero, cu nouă goluri încasate în total.

Cum noul sezon stă să înceapă, vom supune analizei punctele tari și punctele mai slabe ale grupării gălățenei, în tentativa de a expune o idee cât mai clară fanilor gălățeni despre situația echipei. Oțelul va juca primul meci din Liga a II-a, sâmbătă, pe teren propriu, de la 11:30, cu Poli Iași, una dintre pretendentele anunțate la promovare.

Puncte tari

Dorinel Munteanu, cel mai bun antrenor din campionat. Oțelul se poate mândri că are pe bancă singurul antrenor din Liga a II-a care a reușit să câștige campionatul și Supercupa, chiar la Galați, la care se adaugă faptul că este recordmen al selecţinărilor în lotul naţional. Munca sa a dat roade și până acum la clubul roș-alb-albastru, cu promovarea în eşalonul secund. Fără exagerare, se poate spune că Dorinel Munteanu este cel mai bun antrenor al unei echipe din Liga a II-a, în condiţiile în care tehnicienii echipelor pretendente la promovare sunt Cristi Pustai (Gloria Buzău), Claudiu Niculescu (Poli Iași), Francisc Dican (Miercurea Ciuc) sau Costel Enache (Unirea Slobozia).

Țintar favorabil. Tragerea la sorți în formatul actual al ligii secunde este mai importantă ca oricând. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, doar tur, după care urmează play-off și play-out. Oțelul va juca zece meciuri acasă, nouă în deplasare. Pe lângă acest aspect, deplasările lungi sunt puse la distanțe mari de timp, în așa fel încât să nu se acumuleze oboseala.

Aportul publicului. În cele zece meciuri de pe teren propriu, dacă fanii gălățeni se mobilizează și participă la evenimentele de acasă cum au făcut-o la barajul cu Dante sau la amicalul cu FCSB, Oțelul devine clar o forță importantă. Dacă rezultatele sunt suficient de bune încât să întrețină atmosfera, echipa roș-alb-albastră ar putea încheia pe primul loc campionatul la capitolul suporteri prezenți pe propria arenă.

Puncte slabe

Strategie ciudată de transferuri. Fie că le place sau nu oficialilor gălățeni, prima impresie asupra a ceea ce au făcut în perioada de vară nu este deloc una bună. Au fost aduși foarte mulți străini de valoare incertă, care n-au arătat mare lucru în amicalele de până acum, iar greul pare că va fi dus tot de cei din garda veche. Dintre jucătorii sosiți înaintea acestui sezon, cei români, gen Gorovei sau juniorii Maxim și Mitoi, par a fi de calitate, nicidecum străinii. Mai mult, sezonul stă să înceapă și Dorinel Munteanu are un singur fundaș stânga de meserie în lot, care și în Liga a III-a a fost mai mult rezervă - Nedelea. Așa că strategia ciudată de transferuri pe care Oțelul a abordat-o ar putea să coste când se va trage linie.

Start de sezon cu multe absențe. Dincolo de faptul că dintre jucătorii transferați prea puțini par a fi capabili să intre în primul "11", startul de sezon o găsește pe echipa gălățeană cu absențe importante. Neagu va lipsi cel mai mult, după ce s-a operat, ca urmare a accidentării la menisc, iar Cisotti, Ghiocel și Adăscăliței au ratat mare parte din pregătiri, tot din cauza accidentărilor.

În concluzie, obiectivul de a prinde play-offul, anunțat de către Dorinel Munteanu, ar fi putut părea o formalitate dacă ar fi fost mai mult noroc în privința accidentărilor, dar, mai ales, dacă ar fi fost adoptată o strategie adecvată de transferuri.

 

Citit 3337 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 06:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.