Succes clar în preliminarii pentru „tricolori”. România - Albania 3-0, la volei masculin

Succes clar în preliminarii pentru „tricolori”. România - Albania 3-0, la volei masculin
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Miercuri după-amiază, Galațiul a fost gazda primului meci din preliminariile Campionatului European de volei masculin de anul viitor. Selecționata României a întâlnit-o pe cea a Albaniei, în fața căreia a obţinut un succes foarte clar.

A fost o victorie previzibilă, întrucât în "Liga de Argint", recent disputată, "tricolorii" câștigaseră de două ori (3-1 și 3-0). Și de această dată, echipa care a dominat partida de la un capăt la altul a fost cea condusă de Sergiu Stancu, antrenor principal și la CSM Arcada Galaţi. Jocul nu le-a ridicat niciun fel de probleme "tricolorilor", care s-au impus mai clar decât se așteptau. A fost 3-0, pe seturi: 25-16, 25-15, 25-16, după o oră și 17 minute, cu toți timpii adiționali.

Despre meciul propriu-zis, prea multe lucruri nu se pot spune, doar că echipa noastră și-a făcut jocul obișnuit, fără să apese prea mult pe accelerație. În aceste condiții, selecționerul a trimis pe teren toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj. Pe de o parte pentru a-i vedea la lucru într-un meci oficial, iar pe de altă parte pentru a drămui cu mare atenție energia - dat fiind faptul că actuala campanie cuprinde șase jocuri, cu adversari diferiți ca potențial, într-un interval scurt de timp.

Totuși, două vorbe despre evoluția scorului: 3-1, 8-8, 12-12, după care s-a rupt echilibrul, 18-15, 21-16, 25-16; 5-3, 12-6, 18-9, 25-15 (setul al doilea); 1-2, singura dată când au condus albanezii, 6-2, 9-8, 15-10, 25-16, cu un ultim punct realizat de gălățeanul Marian Bala.

A arbitrat ucraineanul Andrei Kovalciuc, secondat de sârbul Alexander Petrovici, al treilea arbitru fiind gălățeanul George Grădinaru.

"Sextetul" de start: Cristi Bartha, Peța, Aciobăniței, Rață, Călin, Butnaru - Kantor. Pe parcurs au intrat și ceilalți jucători din lot: Bala, Bela Bartha, Mihalcea, Dumitru, Bălean, Iftime - Diaconescu.

Sergiu Stancu, ca de obicei, foarte amabil, ne-a declarat: "O victorie foarte importantă la început de campanie, deși în prima parte a meciului au fost și unele nereușite. Per total, rămâne victoria. Ne așteaptă alte meciuri importante, pe care va trebui să le abordăm cu multă determinare. Trebuie să acumulăm punctele care să ne ducă la Europenele de anul viitor".

Următorul meci, duminică, 7 august, cu Elveția, în deplasare.

Citit 760 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.