VICTORIE! Oțelul câștigă la Dinamo și e pe loc de play-off

VICTORIE! Oțelul câștigă la Dinamo și e pe loc de play-off
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

UPDATEA VICTORIE! Otelul castiga la Dinamo si e pe loc de play-off

Otelul a reusit sa obtina toate cele trei puncte la capatul meciului cu Dinamo, disputat la Clinceni, dupa ce s-a impus, scor 3-1.

Galatenii au deschis scorul in prima repriza prin Gorovei, printr-o executie din lovitura libera din afara careului, iar pana la pauza dinamovistii au egalat prin Buhaescu, la chiar ultima faza.

Intrat imediat dupa pauza, junioril Maxim a reusit sa marcheze pentru 2-1, iar Cirjan a dus scorul la 3-1. Portarul Dur-Bozoanca a aparat un penalti la scorul de 3-1, dupa o lovitura de la 11 metri indelung contestata de galateni.

Dorinel Munteanu a trimis in teren urmatoarea formula: Dur-Bozoanca - Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea - Jardan, Adascalitei, Gorovei - Mitoi, Cirjan, Nica. Au mai intrat: Maxim, Cisotti, Markovic, Berisha si Cires.

Gălățenii au de înfruntat o echipă cu pretenții la promovare în meciul de astăzi, în deplasare, la Clinceni.

Campionatul Ligii a II-a a ajuns la capătul celei de-a doua runde din totalul de 19, după care se va trage linie și se va trece în faza a doua, cu play-off și play-out. Până atunci, conform obiectivului declarat, Oțelul trebuie să se claseze între primele șase, postură râvnită de majoritatea echipelor din campionat, iar Dinamo se numără printre acestea. Pe lângă obiectivul sportiv, Dinamo și Oțelul sunt două echipe de tradiție din fotbalul românesc.

Toate aceste aspecte fac ca duelul dintre cele două echipe, programat astăzi, de la ora 18,00, la Clinceni, să fie considerat drept derbiul etapei. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport.

Dorinel Munteanu, managerul general al Oțelului, fost antrenor și jucător la Dinamo, nu este interesat de ceea ce se petrece la clubul bucureștean, ci doar de soarta echipei sale.

”Nu sunt responsabil de ceea ce se petrece la Dinamo, așa că nu mă interesează subiectul. Sunt interesat de echipa mea, ca noi să putem să jucăm ceea ce ne dorim și să ne îndeplinim obiectivele. Sigur că nu e plăcut pentru Dinamo să fie liga a doua, cum nu e nici pentru Oțelul”, a spus Munteanu, care dorește de la jucătorii săi să ridice nivelul de joc față de cel din prima etapă, la 0-0 cu Poli Iași.

”Trebuie să îmbunătățim jocul în toate compartimentele. Am făcut o analiză strictă după meciul cu Poli Iași, știm cu toții ce avem de făcut. Nu mai contează acum ce a fost cu Iașiul, trebuie să fim concentrați 100% pentru meciul cu Dinamo. Mai revin din jucătorii accidentați și vom vedea până la ora jocului pe cine mă voi putea baza”, a adăugat Munteanu.

Cisotti și Neagu, încă absenți

Echipa Oțelului este încă afectată de accidentările suferite de unii jucători, iar Cisotti și Neagu vor absenta la meciul cu Dinamo, chiar dacă de câteva zile au reluat antrenamentele cu mingea. Cel mai probabil, abia peste două etape vor putea intra în joc, în deplasarea de la Șelimbăr. Tot la capitolul absențe pentru meciul cu Dinamo figurează și fundașul central Reyes Villarreal, care a lipsit și de la meciul din prima rundă și care s-a antrenat separat în ultima săptămână.

Îmbucurător pentru Dorinel Munteanu este faptul că a revenit la capacitate normală Costin Ghiocel, iar Mihai Adăscăliței a mai acumulat o săptămână de antrenamente cu echipa, după ce s-a văzut la meciul cu Iașiul că nu avea încă un ritm bun de competiție.

Oțelul ar putea începe meciul de la Dinamo cu următoarea formulă: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Jardan, Adăscăliței, Gorovei – Mitoi, Cîrjan, Nica.

 

Citit 6223 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.