UPDATE. Calificare în grupele Cupei României pentru Oțelul

UPDATE. Calificare în grupele Cupei României pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE. Fără mulți dintre titularii obișnuiți, Oțelul s-a deplasat la Petroșani pentru meciul cu Jiul cu gândul la calificare și nu prea. În cele din urmă, echipa lui Dorinel Munteanu a reușit să se califice după o confruntare ce a avut nevoie de lovituri de departajare. A fost 1-1 după primele 90 de minute, 2-2 după încă 30 de minute de prelungire, pentru ca la loviturile de departajare să se impună Oțelul cu 3-0. Golurile gălățenilor au fost semnate de Bokashvili, iar la loviturile de departajare au punctat Markovici, Adăscăliței și Berisha, în timp ce portarul Pop s-a remarcat cu două parade reușite. Astfel, grație acestui succes, Oțelul s-a calificat în faza grupelor Cupei României.

Pentru Oțelul urmează meciul de campionat, de duminică, de pe teren propriu, cu Viitorul Tg. Jiu. Gruparea gălățeană ocupă primul loc în Liga a II-a înaintea etapei a opta.

Vom reveni cu amănunte.


Jiul - Oțelul, în faza de play-off a „Cupei României” * Cu toate că accesul în faza grupelor din cea de-a doua competiție națională la care participă i-ar putea îngreuna parcursul în campionat, gruparea roș-alb-albastră dorește să obțină calificarea.

Dovada cea mai clară a faptului că Oțelul tratează serios "Cupa României" este modul de organizare a deplasării către Petroșani. Delegația gălățeană a plecat de luni (cu două zile înainte) din Galați și s-a oprit la Rm. Vâlcea, unde marți a și susținut un antrenament, iar seara a făcut deplasarea la Petroșani. Acolo va avea de înfruntat miercuri după-amiază, de la ora 16:00, un adversar de Liga a III-a, Jiul, într-o partidă transmisă în direct de DigiSport și Prima Sport. Gălățenii pornesc cu prima șansă, întrucât se află într-un eșalon superior, dar "Cupa României" este competiţia în care sunt surprize cu nemiluita.

"Sigur că tratăm foarte serios meciul, competiția și orice partidă oficială. Avem un lot destul de numeros, nu există titulari și rezerve, pentru că eu îi pregătesc la fel pe toți. Nu se poate spune că am avut neapărat noroc la tragerea la sorți pentru că ne-a picat un adversar din Liga a III-a, pentru că este o distanță foarte mare de parcurs și e clar că nu va fi deloc ușor", a spus Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oțelul.

Jiul Petroșani, locul al treilea în seria sa

Despre Jiul Petroșani nu se cunosc foarte multe lucruri de către suporterii Oțelului, însă gândurile se duc înspre cel mai categoric succes reușit în anii '90, când Vali Ștefan, Tofan, Tănase și compania câștigau cu 7-0 contra Jiului, într-un meci de Divizia A. Formația din Petroșani a dispărut de mult timp din atenția amatorilor fotbalului românesc și încearcă acum să revină. Repartizată în seria a VII-a din cel de-al treilea eșalon, Jiul se află pe locul al treilea, cu zece puncte din cinci meciuri, cu trei mai puține decât liderul CSM Deva. De altfel, Jiul a trecut în turul precedent al "Cupei României" chiar de formația din Deva, scor 3-0, după prelungiri (după 90 de minute fusese 0-0).

Oțelul - Viitorul Tg. Jiu, transmis la tv

Altfel, partida de campionat de la finalul săptămânii, de duminică, dintre Oțelul și Viitorul Tg. Jiu va fi transmisă în directe de către DigiSport și Prima Sport. Partida, programată de la ora 11:00 de pe Stadionul "Oțelul", este de așteptat să se dispute cu cât mai mulți fani, așa cum au obișnuit gălățenii la meciurile precedente, mai ales că trupa lui Dorinel Munteanu se află pe primul loc înaintea etapei. Biletele pentru acest meci au fost puse în vânzare online și la magazinul oficial.

Citit 3491 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2022 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.