UPDATE. CSM Arcada Galaţi, start foarte bun în noul sezon european de volei masculin

UPDATE. CSM Arcada Galaţi, start foarte bun în noul sezon european de volei masculin
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE. CSM Arcada Galaţi a câştigat, miercuri seara, în Bulgaria, prima manşă a disputei cu Hebar Pazardjik, cu scorul de 3-0 (22, 19, 24). Returul întâlnirii din turul al II-lea preliminar al Ligii Campionilor la volei masculin va avea loc la Galaţi, în Sala Sporturilor "Dunărea", miercuri, 12 octombrie, de la ora 18.00.


A sosit ora startului oficial și în competiția continentală a echipelor campioane naționale de volei masculin. Pentru CSM Arcada - cu patru titluri consecutive în palmares - astă-seară este debutul în Champions League.

Pe această temă, dar și despre celelalte dispute ce vor urma, am purtat un dialog cu antrenorul gălățenilor, prof. SERGIU STANCU.

- Campioana României se află în fața unui nou sezon. Un sezon cu un program dens, solicitant. Cum v-ați pregătit pentru un astfel de program?

- Din capul locului, vreau să spun că, la ora startului oficial în principala competiție continentală, jucătorii sunt bine pregătiți și responsabili. Încă din start ne așteaptă meciuri grele, în care adversar ne va fi campioana Bulgariei, o țară cu volei performant. Cu toții suntem hotărâți să reuşim o evoluție cât mai bună și să obţinem un rezultat pe măsură, astfel ca, după jocul retur, să ne aducă o calificare mult dorită.

- Ce știm despre primul adversar din Champions League?

- Hebar Pazardjik este campioana Bulgariei şi a câştigat titlul după o luptă cu principalul adversar, Dobrogea Dobrici. Actualmente, echipa este pregătită de un antrenor italian, iar în componență are jucători valoroși din Italia, Austria, Germania și, bineînţeles, Bulgaria, mulți fiind componenți ai lotului național. Știm că vecinii noștri au un lot valoros, anul trecut i-au eliminat pe campionii Greciei, Olympiakos Pireu, și s-au calificat în grupe! Apoi, în această fază, au învins campioana Belgiei, o altă țară cu volei avansat, cu 3-0 și 3-2. Și încă o informație, cu două ediții în urmă, Bulgaria s-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice! Meciul din această seară, de la Pazardjik - primul din turul al doilea preliminar - va debuta la ora 19:00 și dorim să-l încheiem cu un rezultat bun.

- Să mai consemnăm încă o dată lotul de jucători al echipei noastre.

- Consider că dispunem de un lot valoros, echilibrat și, nu în ultimul rând, bine pregătit, capabil de evoluții dintre cele mai solide. Am avut o campanie bună de pregătire, completată cu un cantonament montan și cu opt jocuri amicale: în "Cupa Arcada", alte trei în Serbia, cu Vojvodina Novi Sad, plus cele două din Supercupa României.

Lotul cuprinde 14 jucători, plus mexicanul Rangel, indisponibil după o intervenție chirurgicală. Cei 14 sunt: Bala, Talpă, Rață, Butnaru, Sobirov, Magdaș, Kantor, Cristudor, din lotul vechi, cărora li s-au alăturat nou-veniții Mihălescu, Lescov, Malecika, Madsen, Bartunek și Smits. Cu acești jucători și cu stafful tehnic, alcătuit din subsemnatul (antrenor principal), secundul Răzvan Tănăsescu, preparatorul fizic Rene Luna, statisticianul Filip Markovici și fizioterapeutul Eugen Pascale, sperăm să avem evoluții din cele mai reușite.

- Noul sezon va fi unul deosebit de încărcat, cu meciuri în competițiile continentale, dar și în cele interne - campionat și Cupă. Cum îl abordați?

- Am mai spus, suntem bine pregătiți, avem un lot valoros și echilibrat numeric, cu care putem acoperi cât mai bine toate disputele. După meciul din Bulgaria, ne așteaptă primul joc din campionat, cu Rapid, la București, apoi pe 12 octombrie, returul cu bulgarii. Ne vom pregăti în continuare cât mai bine, astfel încât să putem face față cerințelor. Avem obiective precise, avem și un public aliat, așa că împreună sperăm să ne îndeplinim misiunea.

Citit 1361 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.