UPDATE. Primul eșec al sezonului pentru Oțelul

UPDATE. Primul eșec al sezonului pentru Oțelul
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

UPDATE. Gruparea gălățeană a înregistrat primul eșec al sezonului, sâmbătă, în deplasare, cu Unirea Dej. Gazdele s-au impus cu 2-0, ambele goluri fiind înscrise de Cocian în prima repriză.

Ca urmare a acestui rezultat, trupa lui Dorinel Munteanu a picat pe locul secund, la egalitate de puncte cu Unirea Dej (18 puncte), formație în fața căreia a cedat astăzi.

Vom reveni cu amănunte.


Deplasare complicată pentru Oțelul * Gruparea gălățeană are de trecut peste cea mai lungă deplasare de până acum, chiar pe terenul unei formații cu pretenții la play-off.

Oțelul a reușit să ajungă pe primul loc după opt etape de campionat, dar are de trecut peste o etapă extrem de dificilă, în care s-a deplasat pentru meciul cu Unirea Dej. Pe lângă cei peste 500 km de parcurs până la Dej, trupa lui Dorinel Munteanu are de înfruntat și echipa cu cel mai bun atac din campionatul Ligii a II-a. Unirea, locul 5 înaintea etapei, a înscris 15 goluri în cele opt meciuri disputate, cu trei mai multe decât Oțelul. Gazdele de sâmbătă au marcat în toate partidele de campionat de până acum, dar de precizat ar fi și faptul că au și primit gol de fiecare dată, chiar dacă au întâlnit echipe mai slab cotate, precum Unirea Constanța, CSC Dumbrăvița, Progresul Spartac sau Poli Timișoara.

Unirea Dej, lăudată de Dan Petrescu

Fiind într-o bună colaborare cu CFR Cluj, Unirea Dej a jucat câteva partide amicale cu echipa campioană a României, iar antrenorul Dan Petrescu a spus despre dejeni că au potențialul de a se bate la promovare.

”Unirea Dej este o echipă foarte bună pentru nivelul ligii secunde. Au niște jucători tineri foarte buni, au arătat în meciurile cu noi că pot pune probleme. Nu ar trebui să mire pe nimeni că echipa se va bate la promovare, cred că are șanse bune”, a spus Petrescu.

De toate datele legate de pericolul acestei deplasări sunt conștienți și jucătorii Oțelului, prin vocea atacantului-golgheter George Cîrjan. ”Nu știu neapărat dacă este un adversar peste ceea ce am întâlnit până acum, dar este un adversar clasat pe loc de play-off. Dacă ne uităm în clasament, Unirea Dej are cea mai bună linie de atac, dar și o apărare mai șubredă. Per total, este o echipă foarte bună. Noi mergem să scoatem punct sau puncte. Orice punct, mai ales din deplasare, este benefic. Atât timp cât nu pierzi, îți rămân motivația și concentrarea”, a spus Cîrjan.

Ghiocel și Jardan, așteptați să revină

Pentru meciul de la Dej, antrenorul Dorinel Munteanu nu va putea conta pe Costin Ghiocel, proaspăt refăcut după accidentare, și Vasile Jardan, mijlocașul moldovean fiind încă accidentat. Cu toate acestea, cei doi jucători ar putea reveni în angrenajul echipei la turație maximă până la finalul acestei luni, ceea ce ar fi un sprijin foarte important - mai ales dacă ținem cont de programul încărcat pe care Oțelul îl va avea. Ghiocel și Jardan sunt doi dintre titularii de drept ai echipei, ambii au contribuit și la promovarea din sezonul precedent.

Partida Unirea Dej - Oțelul se joacă sâmbătă, de la ora 13:00, în direct pe Digi Sport1 și Prima Sport.

Citit 4421 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2022 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.