FUTSAL. Gălățenii merg mai departe în Liga Campionilor

FUTSAL. Gălățenii merg mai departe în Liga Campionilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ca urmare a grupei de Champions League desfășurată la Sala Sporturilor ”Dunărea”, formația campioană a României s-a calificat la faza de elită a competiției.

Sărbătoarea Ligii Campionilor de la Galați s-a încheiat cu bine pentru gazdele de la United, formație ce a reușit să se claseze pe locul al treilea și să obțină calificarea în turul următor al competiției, ceea ce reprezintă o performanță istorică pentru sportul gălățean. Iar această reușită este cu atât mai dulce cu cât vine după organizarea primelor partide din grupele Ligii Campionilor la vreun sport în orașul nostru.

Șansele gălățenilor de a trece mai departe păreau infime, mai ales dacă ne raportăm la nivelul valoric al adversarilor, dar momentele-cheie ale calificării au fost succesul lui United, scor 4-2, cu Haladas (joi seară, la capătul unui meci fantastic făcut de băieții lui Florin Ignat), plus egalul cu foarte mult suspans din ultima zi de competiție dintre Uragan (Ucraina) și Haladas (Ungaria), scor 4-4, cu gol anulat pentru formația maghiară când mai era de jucat mai puțin de două minute!

Rezultatele complete ale grupei au fost următoarele: Benfica – Haladas 3-1, United – Uragan 0-5, Benfica – Uragan 4-1, United – Haladas 4-2, Uragan – Haladas 4-4, United – Benfica 1-8. Clasament final: 1. Benfica 9 puncte (golaveraj 15-3), 2. Uragan 4 puncte (10-8), 3. United 3 puncte (5-15), 4. Haladas 1 punct (7-11). Primele trei clasate au obținut calificarea în faza următoare.

Să ne bucurăm de Liga Campionilor

La finalul acestei performanțe nesperate, de a se califica în turneul de elită al Ligii Campionilor, antrenorul-jucător Florin Ignat a spus că le va da minute tuturor elevilor săi drept răsplată în runda următoare.

”Suntem foarte bucuroși de această calificare, ne-am dorit-o foarte mult, iar diferența s-a făcut la meciul cu Haladas. Am întâlnit adversari mult mai puternici, dar am reușit să ne mobilizăm când a trebuit și să reușim calificarea. În faza de elită ne așteaptă meciuri de genul celui cu Benfica, cu echipe de la nivelul de vârf din futsal, dar noi vom juca să ne bucurăm de experiență. Nu vom mai aduce jucători, le vom da minute băieților să se bucure de reușita calificării”, ne-a spus Florin Ignat.

Referitor la nivelul adversarilor, în special la cel al portughezilor de la Benfica, câștigătoarea grupei, președintele Cristi Ștefu a făcut câteva precizări: ”Sigur că am visat și am sperat să facem un rezultat bun cu Benfica, dar acest lucru era practic imposibil. Să ținem cont de faptul că portughezii au plătit pentru transferul a doi jucători 350.000 de euro, sumă care acoperă bugetul nostru pe un an. Așa că diferența foarte mare și-a spus cuvântul și în teren. Pentru noi e important că am organizat cu bine competiția Ligii Campionilor și, mai mult, că am obținut calificarea în faza următoare”.

La meciul de sâmbătă cu Benfica au fost prezenți și mai mulți reprezentanți ai Oțelului, printre care Dorinel Munteanu, invitat de onoare din partea Clubului United.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citit 834 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2022 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.