FOTBAL. Oțelul - încă se află în graficul promovării

FOTBAL. Oțelul - încă se află în graficul  promovării
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gruparea gălățeană se clasează a patra în clasamentul ligii secunde și mai are de trecut șapte etape până la finalul sezonului regulat, în care va trebui să se afle între primele șase pentru a accede în play-offul pentru promovare.

Egalul Oțelului cu Gloria Buzău, scor 1-1, de marți seară, nu le-a picat bine unora dintre fani, cu toate că așteptările legate de echipa gălățeană sunt nejustificate. Făcând abstracție de nume, o echipă nou promovată, care înaintea sezonului precedent nu se știa ce lot o să aibă, era plină de datorii și cu cinci ani în spate de eșecuri în Liga a III-a, iată că a ajuns să lupte cu șanse reale pentru promovarea în Superligă. Cu toate acestea, o parte dintre fanii Oțelului își contestă favoriții în multe momente din meci și, mai ales, la capătul jocurilor.

Iată clasamentul după 12 etape: 1. Steaua CSA 26 puncte, 2.Unirea Dej 25 p, 3.Unirea Slobozia 22 p, 4. OȚELUL 22 p, 5. FK Miercurea Ciuc 21 p, 6. Poli Iași 21 p, 7. CSM Slatina 19 p, 8. Gloria Buzău 19 p, 9. Concordia Chiajna 17 p, 10. CSC Șelimbăr 17 p, 11. Dinamo 17 p, 12. FC Brașov 16 p, 13. Viitorul Tg. Jiu 15 p, 14. Minaur Baia Mare 13 p, 15. CSC Dumbrăvița 15 p, 16. Ripensia 12 p, 17. Progresul Spartac 12 p, 18. Unirea Constanța 9 p, 19. Poli Timișoara 8 p, 20. Metaloglobus 7 puncte.

Până la finalul sezonului regulat, Oțelul mai are de jucat astfel: Unirea Slobozia (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă), Ripensia Timișoara (deplasare), Metaloglobus (acasă), CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă), CSC Dumbrăvița (deplasare).  Practic, mai sunt de disputat trei partide cu echipe contracandidate la locurile de play-off și patru cu formații angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării. De precizat faptul că ultimele trei partide se vor disputa în 2023.

Neagu, gol de povestit nepoților

La meciul de marți cu Gloria Buzău a rămas de reținut un aspect important. Golul fabulos reușit de către Ionuț Neagu, cu un șut de la peste 35 de metri fix în vinclul porții adverse. Neagu s-a dus după gol să se bucure cu Cristi Sîrghi, jucător aflat pe banca de rezerve, cel care l-a încurajat să încerce să șuteze.

”Mi-a ieșit un gol, cum îmi ies și la antrenamente, doar că de această dată a ieșit și la un meci oficial. M-am dus să mă bucur alături de Cristi Sîrghi pentru că el m-a îndemnat și încurajat înainte de meci să trag la poartă, a avut încredere că o să marchez”, ne-a spus Neagu. Cei doi, Neagu și Sîrghi, fac parte din generația de aur a fotbalului gălățean, fiind componenți ai echipei campioane a României din 2011.

Citit 1780 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2022 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.