Renaşte Sala Sporturilor!

Renaşte Sala Sporturilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproximativ 1,5 milioane de euro costă reabilitarea Polivalentei de lângă Spitalul de Urgenţă, suma fiind aprobată de Compania Naţională de Investiţii * „Sper s-o inaugurăm în toamnă, dar şi la anul este bine”, susţine Magdalena Irincu (FOTO 3), şefa Direcţiei pentru Sport *

„Nu e o glumă!”

Incredibil este puţin spus. După 10 ani în care megaconstrucţia dintre Spitalul de Urgenţă şi stadionul „Dunărea” zace fără niciun sens (o fi o reală binecuvântare pentru persoanele fără adăpost), se vorbeşte pe bune despre faptul că Palatul sporturilor gălăţene va reveni în circuit.

„Nu este nicio glumă, s-a aprobat alocarea de fonduri pentru acest obiectiv şi, până la sfârşitul anului, sper să se desfăşoare din nou competiţii în această clădire”, ne-a anunţat, entuziasmată, Magdalena Irincu, directoarea Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi.

Acum mai bine de jumătate de an, când era instalată în funcţie, în discursurile sale, la două cuvinte, se găseau remarci la adresa Sălii Sporturilor şi la importanţa acesteia pentru mişcarea de la Dunărea de Jos. Părea că încearcă să-şi facă imagine şi nimic mai mult…

„E doar o veste bună”

Faptul că a reuşit prin demersurile sale s-o convingă pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării, să ia în administrare Sala Sporturilor pentru reabilitare (n.r. – de fapt, obiectivul a fost mutat temporar în patrimoniul Companiei Naţionale de Investiţii) constituie pasul decisiv, iar până la victoria sportului local, de fapt o revenire la normal, calea nu mai pare atât de lungă.

„Meritul nu-mi aparţine, o iau doar ca pe o veste bună, însă se poate spune că n-am alergat degeaba. Am făcut trei drumuri la Bucureşti, la Parlament, pentru asta, iar la Primărie aproape în fiecare zi”, comentează şefa DSJ Galaţi.

Irincu a anunţat că, începând de luni, au început demersurile pentru licitaţie: „În 30 de zile vom afla numele firmei care va executa lucrările”.

Consolidare? Nu, zugrăveală

Cum de a fost posibilă aprobarea sumei pentru trezirea din morţi a Sălii? „De la CNI a fost prezent la Galaţi un expert, un domn profesor doctor, care ne-a anunţat că nu mai trebuie consolidat nimic, ci numai reabilitată, adică zugrăvită, şi este bună de competiţie”.

„Domnia sa ne-a spus că, după lucrările de acum câţiva ani, sala nu se mai poate duce la vale şi chiar s-a arătat surprins: «Fraţilor, de ce aţi stat atâta timp cu ea pe margine?»”, povesteşte Irincu.

Cum nu mai era nevoie de aproximativ 3 milioane de euro pentru renaşterea Polivalentei, ci de numai 1,5 milioane, mastodontul răpus pe strada Stadionului a primit aviz favorabil.

„Şi la anul dacă va fi gata lucrarea, sigur vom avea sala de sport pe care şi-o doreşte iubitorul de sport din Galaţi”, conchide conducătoarea Direcţiei.

Cum, necum, cu sprijin politic sau nu, iată că se poate mişca ceva şi în oraşul acesta… Senzaţional!

Citit 2295 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.