Gălăţenii, fără gol primit după 4 etape: 1-0 cu FCM Tg. Mureş

Gălăţenii, fără gol primit după 4 etape: 1-0 cu FCM Tg. Mureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Altă dată s-ar fi putut vorbi despre o formaţie de genul celor din Italia, care marcau un gol şi făceau tot posibilul pentru a nu primi * Echipa lui Dorinel Munteanu, care a jucat 10 ani în Germania, practică alt gen de fotbal: este extrem de organizată şi inventivă de la mijloc în sus * Golul victoriei de ieri a fost reuşit de Liviu Antal, adus chiar de la Tg. Mureş acum un an de zile *

OŢELUL GALAŢI – FCM TG. MUREŞ 1-0 (0-0)

Stadionul „Oţelul” – 4.000 spectatori;

A marcat: Antal 67’ penalti;

Cartonaşe galbene: Paraschiv 46’, Neagu 87’, Antal 89’ / Casquero 58’;

Cartonaş roşu: D. Roman 66’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Iorga (60’ Antal), Paraschiv, Ochiroşii (46’ Ilie) – Pena (72’ Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.

TG. MUREŞ: Dănălache – Pop (63’ Stângă), Cordoş, Moldovan, Topici – Vagner, Casquero, Dan, Roman – Stere (70’ Veljovici), Edu (46’ Didi). Antrenor: Adrian Falub.

Au arbitrat: Dragoş Istrate (Bucureşti) – Aurel Oniţă şi Paul Dimancea (ambii din Constanţa). Rezervă: Ionel Ivan (Brăila).

Balcanicul germanizat

Nu degeaba i se zice Neamţul lui Dorinel Munteanu. L-am auzit vorbind nemţeşte, n-are acel accent original şi nu practică deloc calmul nemţesc, ba chiar se enervează destul de repede, semn că-l trădează sângele balcanic.

La fotbal, însă, e ca acolo: meticulos până la Dumnezeu, atent la orice detaliu şi muncitor pe rupte, opusul mioriticului Dorel. Drept dovadă, unul dintre secunzii săi avea o mare dilemă cu vreo trei nopţi înaintea jocului de ieri, cu FCM Tg. Mureş.

„Nu te supăra, nu ştii cumva dacă atacantul Edu are 1.85 metri înălţime sau 1.82?”, se interesa el telefonic. Era vorba de trei centimetri care cântăreau cât cele trei puncte înşfăcate de roş-alb-albaştri.

Oaspeţii, nicio ocazie!

Pe teren, în ciuda celor 36 de grade Celsius afişate de tabela de marcaj la început, rigurozitatea din defensivă a fost perfect completată de mobilitatea şi gândirea de la mijloc în sus, iar scorul se putea umfla dacă Pena (9’), Iorga (12’), Ochiroşii (22’), Giurgiu (25’, 76’), Sârghi (61’ – bară!), Paraschiv (87’) şi Viglianti (91’) nu ratau din situaţii favorabile.

În replică, mureşenii, care marcaseră cu Vasluiul şi Urziceniul în etapele precedente, n-au dezvoltat nici măcar o şansă la buturile lui Grahovac.

Mai mult decât atât, abia au intrat în careul păzit straşnic de Costin şi Sârghi, un cuplu defensiv tot mai sudat şi care deja se poate lăuda că a văzut destule la viaţa sa.

Tocmai Antal a marcat

Şi pentru că un 0-0 cu nou-promovata lui Adrian Falub n-ar fi încălzit cu nimic defensiva sigură a dunărenilor, a picat şi golul în minutul 67. Râpă a fost la un pas de entorsă după piedica pusă de Roman, târgmureşeanul a fost eliminat şi mingea a aterizat pe var.

A bătut exact fostul fiu al formaţiei transilvane, extrema dreaptă Antal, revenit după o problemă la gleznă care l-a ţinut în afara fotbalului o lună de zile.

Cu un om în plus, Oţelul a conservat apoi punctele care-i păstrează intact startul fulminant de sezon. Iar programa Ligii I îi face cu ochiul: deplasare la „U” Cluj, apoi meci acasă cu FC Braşov…

Citit 1300 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.