Baschet pe ritmuri muzicale

Baschet pe ritmuri muzicale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălățenii de la CSM au avut parte de un tur de campionat foarte bun, pe care doresc să-l încheie cu un succes. Înaintea meciului se vor auzi melodiile preferate ale jucătorilor din lot.

Baschetul gălățean s-a remarcat în ultimii ani prin câteva rezultate deosebite: calificarea în play-off în Liga Națională de seniori (2020-2021), calificarea în Final 4 la "Cupa României" (2021-2022). În acest sezon, CSM Galați a reușit deja câteva victorii importante, ce o plasează cu șanse importante de a se califica în fazele superioare ale Ligii.

Secretul echipei gălățene a fost până acum forța de grup, întrucât investițiile serioase de la echipele de top ale campionatului pot fi combătute doar prin astfel de tactici. Doar așa ar putea trupa lui Florin Nini să răzbată în următorul meci de pe teren propriu, de miercuri seară (ora 18,00), cu SCM Timișoara.

Un semn de apropiere al echipei față de publicul gălățean este acela de a face cunoscute melodiile preferate ale seniorilor, iar acel playlist se va auzi înainte de startul partidei.

Căpitanul Marius Ciotlăuș preferă, înaintea meciului, piesa David Guetta & Bebe Rexha - Blue, una dintre puținele piese din afara genului muzical rap, specific baschetului, pe care îl preferă ceilalți componenți ai lotului: Andrei Petică - NAS - Til My Last Breath, Meir Azaria - Kodack Black - ZEZE, Theodor Gherman - Lil Tjay - Run It Up, Ianis Păduraru - Macklemore - Can't hold us, Andrei Calenic - Sum 2 - Prove lil baby, David Stan - DaBaby - Suge (Yea Yea). La fel ca majoritatea colegilor, cei doi americani din cadrul echipei, Darrion Strong și Juhwan Harris-Dyson, preferă, de asemenea, muzică rap. Primul a ales o piesă underground - Look

This, iar cel de-al doilea a mizat pe Pop Smoke - DIOR. La polul opus al muzicii se află cei trei sârbi, care preferă muzică în limba maternă: Luka Mitrovici - Nedeljko Bajici Baja - koktel ljubavi, Nedeljko Prijovici - Cvija - Moja zhelja si ti, iar Mladen Armus - Dragana Mircovici - Luce moje.

Playlistul este completat de către stafful tehnic: antrenorul Florin Nini preferă să asculte înainte de meciuri Phoenix - Fie să renască (Fragment Invocație Cantofabule), secundul Cătălin Ștefănescu - 0 to 100 - Catch up, preparatorul fizic Goran Damnjanovici - DMX - Party up, fizioterapeutul Dragoș Axente - Alexandra Stan - Havana, iar secundul Milos Pesici, la inițiativa căruia s-a făcut această selecție, a preferat să stea deoparte și să se bucure de melodiile alese de ceilalți.

De miercuri, serie de șase meciuri acasă

Meciul cu Timișoara de miercuri, ora 18,00 (10 lei prețul unui bilet), va fi primul dintr-o serie de șase jocuri la rând pe teren propriu. După Timișoara, la Galați vor veni Dinamo (sâmbătă, 10 decembrie) și Steaua (vineri, 16 decembrie), iar până la finalul anului calendaristic va mai fi meciul cu CSM Constanța.

"Ne așteaptă o serie importantă de partide pe teren propriu, desigur că dorim să obținem cât mai multe victorii, dar, totodată, să reușim jocuri bune prin care să-i mulțumim pe fanii noștri. Avem o revanșă de luat după ultimul eșec de campionat de la Voluntari și aștept de la jucători un semnal de revenire la forma pe care au arătat-o în acest tur de campionat, când am jucat de la egal la egal cu orice adversar", a spus Florin Nini, antrenorul principal al CSM Galați.

Altfel, înaintea meciului de miercuri a avut loc o acțiune, luni seară, la antrenamentul seniorilor asistând și un grup de studenți de la Liga Studenților din Galați, după care au avut loc câteva meciuri demonstrative la comun.

Citit 1018 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.