Baschet. Gălățenii, pregătiți pentru Dinamo și Steaua

Baschet. Gălățenii, pregătiți pentru Dinamo și Steaua
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

CS Municipal Galați și-a trecut în cont un nou succes important în Liga Națională de baschet masculin și se pregătește pentru două meciuri intense, cu Dinamo și Steaua, ambele programate la Sala Sporturilor "Dunărea".

Cine ar fi crezut înaintea sezonului că, la capătul turului de campionat, CSM Galați va avea cinci victorii din opt partide în Conferința B a Ligii Naționale ar fi fost considerat extrem de exagerat în aprecieri. Ei bine, iată că trupa pregătită de Florin Nini a reuşit o primă parte de campionat aproape perfectă, la bilanțul victimelor adăugându-se și succesul cu SCM Timișoara, formație care conducea în clasamentul seriei înaintea partidei de miercuri de la Galați. A fost în final 88-80, la capătul unui meci intens, după care publicul din Sala Sporturilor "Dunărea", în mare parte copii și tineri, a plecat fericit spre case, scandând numele favoriților.

Marea miză pe care o urmăresc acum gălățenii, după aceste rezultate foarte bune, va fi să se califice în faza superioară a Ligii Naționale, adică o clasare între primele cinci în serie. Ceea ce ar însemna să lase nume grele pe dinafară, precum Steaua, Dinamo, Voluntari sau Constanța, toate cu bugete mult mai mari decât ale clubului gălățean.

"O victorie extrem de importantă pentru noi, calificarea se joacă. Mă bucur că băieții au găsit energia necesară, au jucat ca o echipă. Am avut momente bune, dar și unele căderi, pe care însă le putem corecta. Simțim momentele importante în joc și cele în care trebuie să ieșim în față ca grup atunci când e nevoie. Mă bucur și pentru energia pe care ne-a oferit-o publicul în momentele importante ale meciului", a spus Florin Nini, la finalul meciului.

Dinamo și Steaua vin la Galați

Sezonul foarte bun de până acum al gălățenilor poate fi concretizat într-o calificare nesperată între primele echipe ale campionatului. Primii pași către această performanță pot fi făcuți în meciurile cu Dinamo și Steaua, următorii doi adversari ai gălățenilor, cu ambii la Sala Sporturilor "Dunărea".

Primul meci, cel cu Dinamo, este programat sâmbătă, de la ora 18:00, iar partida cu Steaua se va juca vineri, 16 decembrie, de la 19:30. În cazul în care va reuși să se impună în ambele meciuri, CSM Galați ar fi ca și calificată în faza principală a Ligii Naționale de baschet masculin.

Clasamentul Conferinței B se prezintă astfel: 1. CSM Oradea 15 puncte, 2. SCM Timișoara 14 p, 3-4. CSM Galați și Dinamo - câte 13 p, 5. Voluntari 12 p, 6-7. Steaua și CSM Constanța - câte 10 p (ambele cu câte un meci mai puțin disputat), 8. CSM Focșani 10 p, 9. Laguna București 8 puncte.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Citit 718 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2022 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.