Echipele gălățene și-au făcut treaba în campionat

Echipele gălățene și-au făcut treaba în campionat
Sursa foto: Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

CSM Arcada și CSM Galați au jucat în cuplaj, sâmbătă seară, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, unde au reușit, alături de fani, să obțină victorii prețioase în economia campionatelor.

Test dificil trecut cu brio de Arcada

Rapid București este o echipă valoroasă a primului eșalon de volei masculin. Dacă CSM Arcada a învins-o greu este un argument în sine. Întâlnirea, extrem de interesantă, după ceea ce se întâmplase în turul campionatului (3-1 pentru Rapid) a fost câștigată de clubul nostru cu 3-0. Dar n-a fost deloc ușor, pentru că elevii antrenorului Cristian Chițigoi (de altfel, foarte ambițios) au dat o replică dârză. Până la urmă victoria a fost a gălățenilor, după o dispută aprigă, desfășurată pe parcursul a trei seturi lungi: 26-24, 25-23, 25-22. O victorie purtată de un public pătimaș, tot timpul alături de echipa favorită. Succesul a constituit și un prilej în plus de bucurie pentru Vasile Talpă, care a împlinit 29 de ani.

Evoluția scorului arată foarte clar ce s-a petrecut sâmbătă în Sala Sporturilor ”Dunărea”. Primul set, de pildă, a fost urmărit cu sufletul la gură, purtat pe parcursul a 33 de minute: 4-4, plus alte 14 egalități, completate cu două situații de mingi de set, la 24-23 și 25-24, cea de-a doua fiind concretizată.

Nici celelalte două seturi nu sunt de neglijat. Echipa oaspete, condusă din teren de internaționalul Cristi Bartha (care a jucat și la Arcada în trecut), a ținut aproape. Foarte important este scorul, cu care echipa noastră se menține pe podium. 1. Dinamo (care a bătut cu 3-1 la Zalău), 2. Steaua (3-0 la Cluj). La Arcada a evoluat întregul lot de jucători, mai puțin Cristudor. Iată ”sextetul” de start: Talpă, Lescov, Malescha, Bala, Sobirov, Madsen – Kantor (libero). Plus ceilalți jucători: Butnaru, Magdaș, Rață, Vilimanovici și Smits.

Următorul meci al campionilor va avea loc în Capitală la liderul Dinamo, echipă hotărâtă să nu cedeze primul loc. Vom vedea!

Baschetbaliștii gălățeni, din nou pe podium

Ca urmare a succesului obținut sâmbătă seară, la Sala Sporturilor ”Dunărea”, scor 74-53, cu Laguna București, cei de la CSM Galați au ajuns pe podiumul Conferinței B din Liga Națională. Trupa pregătită de Florin Nini are opt victorii și cinci înfrângeri, când mai sunt de disputat doar trei etape, fiind pe locul al treilea, la egalitate cu Dinamo (locul 2) și Timișoara (locul 4).

La meciul cu Laguna au evoluat următorii jucători: Nikolici (13 puncte), Armus (11), Ciotlăuș (11), Gibbs (11), Mitrovici (9), Prijovici (8), Calenic (6), Petică (5), Boghean, Duică și Gherman. Meciul a fost încheiat cu cinci jucători români pe teren, dintre care Duică – la primul meci după o lungă absență din cauza unei accidentări, gălățenii Gherman și Boghean.

Au absentat David Stan, Ianis Păduraru și Juhwann Harris-Dyson, toți trei fiind accidentați.

Următorul meci este programat miercuri, în deplasare, cu CSM Oradea. Iar la sfârșitul săptămânii va avea loc un meci cât o finală, la Sala Sporturilor, cu CSO Voluntari.

Gh. Arsenie, Florin Radu

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 07:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.