Oțelul are o nouă țintă de transfer, un atacant francez de 30 de ani

Oțelul are o nouă țintă de transfer, un atacant francez de 30 de ani
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gruparea gălățeană continuă procesul de întărire a lotului, în vederea celei de-a doua părți a campionatului Ligii a II-a, unde vizează calificarea în play-off și apoi promovarea în primul eșalon.

Gălățenii încearcă să se întărească pentru a avea la dispoziție un lot cât mai echilibrat valoric și numeric pentru atingerea obiectivului. Până acum au sosit: Octavian Ursu (extremă stânga, de la CSC Șelimbăr), pentru a acoperi absența din prima parte a pregătirii a lui Alin Nica, după ce a suferit o intervenție chirurgicală; Antonio Crucero (mijlocaș central, Unirea Slobozia) - care îi va lua locul în lot, cel mai probabil, lui Denis Cireș (pe care Oțelul vrea să-l cedeze sub formă de împrumut până la vară); Andreas Chirițoiu (atacant, Unirea Constanța/ sub formă de împrumut de la FCSB) - care are de suplinit unul din cele două locuri lăsate libere în lot de plecările atacanților Bokashvili și Berisha; Diego Zivulici (fundaș central, Tabor Sezana) - adus în locul unui alt croat, Antonio Azinovici, care a solicitat rezilierea contractului.

Următoarea pistă de transfer: atacant central

După cele patru mutări oficializate, cei de la Oțelul urmăresc acum să mai transfere un atacant, iar una dintre ținte este vârful francez Jordan Gele, care a evoluat în prima parte a sezonului la CSC Șelimbăr. În vârstă de 30 de ani, Gele (care măsoară 1,92 m) poate evolua pe postul de atacant central și a jucat în 13 meciuri de campionat pentru Șelimbăr, pentru care n-a reușit să marcheze vreun gol, dar a oferit trei pase decisive. Pentru stilul de joc al lui Dorinel Munteanu ar putea să se potrivească, întrucât, prin tradiție, echipele pregătite de Munti sunt capabile să marcheze din toate liniile, nu doar prin atacantul central. Înainte de Șelimbăr, Gele a mai jucat în ligile inferioare din Elveția și Franța. Contractul său cu actuala echipă expiră la finalul sezonului, iar gălățenii încearcă să-l transfere încă din această iarnă. În cazul în care nu vor reuși să-l aducă pe Gele până la vară, atunci gruparea gălățeană mai are alte piste din străinătate. Sosirea unui atacant este necesară, după ce Berisha și Bokashvili s-au despărțit de gruparea gălățeană în această pauză de iarnă.

Musi, suflat de Iași

Un jucător pe care și l-a dorit Dorinel Munteanu pentru a întări lotul a fost Alexandru Musi (FCSB), care îndeplinește criteriul de junior U19 în teren. Acesta a fost ofertat de Oțelul, Unirea Slobozia și Poli Iași, dar în cele din urmă a ales echipa ieșeană. Astfel, e de așteptat ca Munti și stafful său să încerce aducerea a cel puțin unui jucător U19, care să concureze pe post cu Maxim și Mitoi.

Momentan, Oțelul se pregătește în cantonamentul de la Vatra Dornei, până pe 25 ianuarie, urmând ca de la finalul lunii până pe 10 februarie să efectueze cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată, în Antalya (Turcia).

Citit 4473 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2023 05:46

2 comentarii

  • postat de Ionuț
    Miercuri, 18 Ianuarie 2023 01:32
    86.124.202.***
    De abia am scăpat de doi atacanți cu cifre...
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 17 Ianuarie 2023 18:38
    89.137.136.***
    Ar fi un transfer reușit...în meciul direct cu cei de la Selimbar...le a pus multe probleme fundașilor noștri...chiar dacă n a înscris ptr cei de acolo...dacă reușim să l transferam...cred c o să reușească la Galați...un jucător inalt...solid...destul de mobil...care știe să protejeze mingea...vedem
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.