FOTBAL. Interviu cu Cristi Munteanu. „Trebuie să avem o pregătire pe măsura obiectivului”

FOTBAL. Interviu cu Cristi Munteanu. „Trebuie să avem o pregătire pe măsura obiectivului”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Interviu cu Cristi Munteanu. FOTBAL

Managerul general al echipei de fotbal Oţelul Galaţi, Cristian Munteanu, a vorbit într-un interviu despre situația grupării, obiectivele pentru anul 2023 și șansele de promovare în Liga I.

- Lăsăm în urmă un an 2022 perfect pentru Oțelul. Cum ați simțit parcursul echipei? Vă așteptați să fie atât de bun?

- A fost un an foarte bun pentru clubul nostru. Mă refer la faptul că am avut parte de o promovare foarte frumoasă. Mai întâi, a fost partea a doua a sezonului din Liga a III-a, cu un parcurs excelent al echipei, de necontestat. A fost o finală minunată cu Botoșaniul, care ne-a adus promovarea. S-a văzut faptul că am abordat sezonul de Liga a II-a cu un lot în proporție de 70%, același cu care am promovat, ceea ce ne-a ajutat să obținem rezultate bune, care ne plasează pe un loc important. Este meritul lui Dorinel Munteanu, care a avut curajul să abordeze această strategie și îl felicit încă o dată pentru toată munca depusă.

- Ce așteptări aveţi pentru următoarea perioadă? Se mai fac modificări de lot?

- Echipa se pregătește la munte momentan, un cantonament specific lui Dorinel Munteanu, metodă al cărei adept sunt și eu. Știu foarte bine ce a însemnat pe vremea când eram în activitate, cât de mult contează o pregătire fizică foarte bună, iar cea specifică, de la munte, are un efect fantastic asupra jucătorilor. Poate că mulți nu mai dau așa mare importanță, dar până la urmă rezultatele ne dau nouă dreptate pentru a ne pregăti astfel. Apoi urmează cantonamentul din Turcia, unde vom avea ocazia să facem câteva meciuri bune de pregătire. Știți cum se spune, returul e mai greu ca turul, în cazul nostru vorbim de partea a doua a sezonului, iar pentru asta trebuie să avem o pregătire pe măsură. Vom încerca să mai aducem unul sau doi jucători, e posibil să mai și plece, totodată, câţiva dintre cei care se află acum în cantonament.

- Promovarea în Liga I este obiectivul pentru 2023? La startul sezonului era o cotă de 50 ca Oțelul să promoveze, altele erau echipele văzute cu șanse.

- Faptul că eram o echipă nou-promovată, că nu am făcut transferuri prea multe înaintea sezonului şi că nu avem un buget de primele șase echipe a contat în privința plasării noastre în afara favoritelor la promovare. La nivelul bugetului, cred că am fi pe locul 9-10. De aici ne-a ridicat Dorinel Munteanu nivelul, în așa fel încât echipa să se afle pe locul al treilea, la egalitate cu locul 2, în postură de promovare directă. Avem șanse foarte mari să prindem play-offul, iar acesta este primul nostru obiectiv.

- Din punct de vedere financiar, cum se preconizează anul acesta?

- Suntem privilegiați să avem sprijinul Primăriei și Consiliului Local Galați, plus un sponsor important în Combinatul Siderurgic, ceea ce ne oferă liniștea necesară să putem să ne facem treaba. Sigur că această liniște financiară presupune multe eforturi. Am avut momente mai grele pe parcursul anului trecut din acest punct de vedere, dar am reușit să trecem cu bine peste ele. Au fost făcute eforturi ca jucătorii să fie plătiți la zi.

- Ce atuuri ar putea avea Oțelul în 2023 pentru a reuși să promoveze?

- Avem mai multe argumente, nu numai unul, iar asta ne dă încredere. Avem un antrenor experimentat și foarte priceput. Avem un lot de jucători echilibrat valoric, sprijinul orașului prin finanțare și, bineînțeles, aportul minunatului nostru public. Ce frumos este la stadion la Galați! Oțelul este simbolul orașului, iar gălățenii au făcut ca la meciurile noastre să iasă un spectacol peste ceea ce există acum în multe locuri din Liga I.

Citit 2146 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2023 17:17

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Vineri, 20 Ianuarie 2023 18:54
    5.13.231.***
    adevarul este ca nu are bani asa multi otelul galati pentru a face transferuri! dar macar face ceva! nu sta! si asteapta! sa ii pice din cer! anul asta umbla vorba ca otelul galati promoveaza in liga 1! si ce ar fi mai frumos pentru otelul galati daca se intampla asta! sa se intoarca liviu antal! in
    0
    0
  • postat de Mario
    Joi, 19 Ianuarie 2023 12:04
    89.137.136.***
    F frumos ce spune Cristi Munteanu...dar fără jucători cu experiență aduși lângă nucleul de bază...vă fi f greu...transferurile făcute până acum...Ursu...Cruceru Chirițoiu sunt ok...cel din Croația...vom vedea ce I de capul lui..cred că cei 3 ar putea fi titulari...dacă se pregătesc bine și Munteanu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.