Victorie de senzație la baschet, în faţa unui adversar de top

Victorie de senzație la baschet, în faţa unui adversar de top
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Echipa de baschet masculin CSM Galați a reușit una dintre cele mai frumoase victorii din istoria participării sale în Liga Națională, în fața câștigătoarei "Cupei României", CSO Voluntari, scor 84-81.

Nebunie! Dar în sens pozitiv, așa se poate descrie într-un singur cuvânt ceea ce s-a petrecut sâmbătă seară, la Sala Sporturilor "Dunărea". Echipa Galațiului a mai lovit o dată împotriva sorții și a reușit să întoarcă jocul împotriva unui adversar extrem de puternic, de la o diferență de 15 puncte. Cei circa 500 de fani gălățeni care au luat parte la eveniment au plecat acasă cu memoria unui meci de neuitat. Bucuria de final a fost de nedescris, iar Galațiul trăiește prin baschet, cu marea sa echipă mică, din care fac parte mai mulți localnici.

Minunata revenire

În primele două ”sferturi”, CSM Galați a jucat bine, dar valoarea netă a adversarului și-a spus cuvântul, în special la aruncările de trei puncte. După ce, la un moment dat, diferența pe tabelă era  minus 15 puncte, până la pauza mare s-a redus la minus 9. Spre finalul ”sfertului” al treilea, gălățenii s-au apropiat din ce în ce mai tare de adversari. Reușitele erau salutate cu urale de tribune, iar banca gazdelor exploda la fiecare recuperare oferită de Petică, Ciotlăuș, Harris-Dyson, Armus și ceilalți bravi jucători pregătiți de Florin Nini.

Incredibilul a devenit tot mai posibil odată cu trecerea în ”sfertul” al patrulea, când CSM Galați a reușit să se desprindă chiar la șapte puncte, după ce sârbii Nikolici și Prijovici au aruncat de trei puncte. Finalul a fost cu 2,9 secunde rămase de disputat, dar care păreau ore, moment în care gălățenii conduceau cu trei puncte avans, iar atacul le aparținea oaspeților. Faultul lui Prijovici le-a adus trei lovituri libere celor din Voluntari, pe care le-au ratat. Scorul final, CSM Galați - CSO Voluntari 84-81.

"Pfuu, nici nu mai am voce! Am vrut mult victoria asta, sunt foarte fericit. A fost foarte greu după prima repriză, dar am știut că putem reveni. Ne-am făcut treaba mai mult decât suficient. Mai avem un meci, sper să ne facem treaba și la Timișoara, ca să nu stăm la mâna rezultatelor. Pe final, o mare parte din merit îl au fanii noștri", a spus gălățeanul Andrei Petică, la finalul meciului.

Calificarea încă se joacă

Din păcate, jocul rezultatelor n-a fost favorabil întru totul gălățenilor, având în vedere faptul că CSM Athletic Constanța a învins-o pe SCM Timișoara. În afară de CSM Oradea, desprinsă mult în frunte, plus Focșani și Laguna (ultimele două clasate), toate celelalte șase echipe își calculează meticulos ultimii pași de parcurs în drumul spre calificare. Cea mai simplă misiune o are CSO Voluntari, care trebuie să câștige acasă cu CSM Focșani. Pentru CSM Galați e necesară o victorie la Timișoara, care ar plasa echipa noastră pe locul al doilea în Conferință (poziție pe care o ocupă momentan). În cazul unui eșec la Timișoara, în ultima etapă, gălățenii au două variante de a se califica: fie ca CSM Constanța să piardă miercuri, restanța de la Steaua, fie ca Dinamo sau CSO Voluntari să piardă acasă cu CSM Constanța, respectiv, CSM Focșani.

Citit 1240 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.