Antrenorul de la Sporting, încrezător în echipa sa

Antrenorul de la Sporting, încrezător în echipa sa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Perioada acumulărilor în care se află echipele din cel de-al treilea eșalon de fotbal va deveni tot mai încinsă, odată cu disputarea partidelor amicale.

Despre acest aspect am dialogat cu prof. Cătălin Savu, cel care - împreună cu Cristian Brăneț și Dorin Radu - se ocupă de destinele echipei Sporting Liești.

Care ar fi primele impresii despre perioada de campionat din toamnă?

- După un început de sezon mai puțin favorabil, în prezent continuăm să fim pe drumul cel bun. Am avut o perioadă foarte bună și băieții au pus umărul la treabă, au venit și rezultatele. Iar la încheierea sezonului de toamnă, ne-am prezentat la bilanț cu 24 de puncte, provenite din șapte victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri, dar și un golaveraj foarte bun: 30-20. Am avut și un succes care a făcut multă vâlvă, 8-0 cu Ianca!

Cum se derulează lucrurile în această perioadă?

- Am revenit la treabă din 16 ianuarie, cu câte cinci antrenamente pe săptămână. Ne dorim o perioadă de acumulări cât mai consistentă, astfel încât meciurile să nu ne fie o povară. Mai avem de disputat trei meciuri din sezonul regulat: la Metalul Buzău, acasă cu Dinamo Bacău și în deplasare la Aerostar. Sunt trei jocuri din care va trebui să scoatem cât mai multe puncte, ca și din cele ce vor urma din faza a doua a campionatului - unde dorim să ne clasăm cât mai bine.

Pregătirile vor fi completate cu jocurile de verificare. Cine sunt partenerii de întrecere?

- Avem deja perfectate șase astfel de jocuri, partenerii fiind Victoria Traian (echipă brăileană ce an de an trage la promovare, antrenată de gălățeanul Puiu Antohi), cu care vom juca tur-retur, apoi două echipe vrâncene, Victoria Gugești și CSM Focșani, plus Ianca și Dacia Unirea Brăila. Dacă va exista și o perioadă de timp disponibilă, ar mai putea fi vorba de unul sau două meciuri. Să mai spunem, că în această perioadă de pauză competițională, vom organiza și un mini-cantonament pe plan local, care să ne ajute la îndeplinirea programului acumulărilor. Vom avea condiții bune pentru pregătire, chiar dacă suntem pe timp de iarnă. Consider că opt săptămâni de pregătire este o perioadă care ne poate ajuta.

Care este situația lotului?

- Consider că avem un lot de jucători cu care ne putem îndeplini obiectivul. Avem o singură achiziție, George Iacob, un jucător de 23 de ani, care poate evolua la mijloc, dar și în apărare. Vine de la Chiscani, dar este gălățean și a mai jucat la Universitatea și la Valea Mărului. Este dificil să facem mari modificări de lot, pentru că am avut un final de an foarte bun și încercăm să mergem pe aceeași linie. În rest, atenția noastră este îndreptată pentru câțiva juniori, pentru a putea veni acum sau la vară, în ideea acoperirii locurilor din echipă. Dar iată și jucătorii din lotul nostru pe care contăm: Vădeanu, A. Brăneț - Ștefănescu, Mereuță, Maftei, Dima, Cucu, Sevastian, Munchiu, Chiriac, Mihu, Mohorîță, Călin, Iordache, Grigoraș, Al. Stan, Hodorogea, Popa, Costea și Angheluță.

În alte discuții, ne vorbeați despre sprijinul necesar pe care echipa îl primește.

- Așa este, ne bucurăm de un total sprijin: cel local - Primărie (primar, Iulian Boț), Consiliul Local, conducerea clubului (Dorinel Matei) și nu în ultimul rând, cel al sponsorilor Maricel Scarlat și Valentin Susanu.

Citit 982 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2023 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.