Galaţiul - cel mai mare oraș fără proiect aprobat de bază sportivă modernă

Galaţiul - cel mai mare oraș fără proiect aprobat de bază sportivă modernă
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cum se dorește o improvizație de sală polivalentă în Galați

În ultima perioadă au apărut în presa centrală tot mai multe informații referitoare la investițiile majore în baze sportive, stadioane, săli polivalente de sport și bazine de înot, dar Galațiul este absentat de fiecare dată de pe liste.

Deși se află pe podiumul național ca număr de competitoare la nivel de primă ligă, Galațiul are de suferit ca baze sportive și, în special, când vine vorba de baze sportive moderne. A trecut un deceniu de la ultima investiție serioasă la o bază de sport din Galați, când învechita Sala Sporturilor "Dunărea" a fost redată în folosință după modernizare. În rest, Stadionul "Dunărea" strigă a demolare, Stadionul "Oțelul" e întreținut cu greu și devine depășit pe zi ce trece de rigorile fotbalului modern, iar Bazinul olimpic nici nu se mai distinge din iarba sălbatică crescută în jur.

De aici și întrebările multor gălățeni despre când vom avea parte de o nouă bază sportivă modernă și de amploare. Referitor la un nou stadion, primarul Ionuț Pucheanu a spus, într-o emisiune la Reperul TV, că un astfel de proiect este departe de a fi realizat. "Stadionul este pus pe lista sinteză a CNI, la fel ca multe alte proiecte. E mai mult decât nimic, dar nu e nici pe departe ce trebuie", a spus Pucheanu, după ce a vorbit despre un soi de conspirație împotriva zonei de țară din care face parte și Galațiul. "Evident că dezideratul acesta există. Din păcate, dacă vă veți uita pe harta stadioanelor pe care le-au promovat cei de la Compania Națională de Investiții, veți găsi cel mai apropiat de zona în care stăm cred că prin Oltenia, toate celelalte fiind în Ardeal. N-am înțeles, se joacă mai bine în Ardeal? Or pasa mai bine, or centra mai bine? A se vedea ghilimelele (n.n. - sarcasm). Nu știu ce se întâmplă, dar ca edil, după mai bine de șase ani de Primărie, este absolut, dar absolut strigător la cer modul în care CNI se poziționează față de investițiile pe care le face la nivelul întregii țări".

Transformarea Patinoarului, o idee de zece ani

Cum Galațiul nu figurează nici pe harta noilor săli polivalente de sport ce urmează a se construi în perioada următoare, deși ar avea suficient de multă activitate de susținut într-o nouă astfel de construcție, primarul Ionuț Pucheanu are o idee ce s-a mai vehiculat și pe vremea mandatului lui Marius Stan.

"Momentan, lupta mea, și o spun sincer - chiar am luat-o personal de data aceasta, este să nu mă las până nu voi reuși, într-o formă sau alta. Că o fi anul ăsta, că o fi anul viitor, că o fi într-un potențial viitor mandat, cu siguranță se va întâmpla. Mă refer la transformarea Patinoarului în Sală Polivalentă. Asta nu înseamnă că n-o să mai aveam Patinoar. Această sală, mărită, adaptată nevoilor actuale, va avea o suprafață de joc pentru hochei, patinaj și toate celelalte sporturi, doar că deasupra se va putea monta foarte rapid o suprafață care să poată permite folosirea sălii și pentru alte tipuri de sport, baschet, volei, tenis și așa mai departe", a spus Pucheanu, la Reperul TV.

Referitor la stadiul acestui proiect, lupta politică este următorul pas pentru a îndeplini acest obiectiv. "Suntem destul de aproape, mai avem nevoie de un aviz de la ISU, pe care sper să-l scoatem și să-l depunem, ca ulterior proiectul să fie înaintat pentru hotărâre de Guvern. Pentru că depășește zece milioane de euro, este nevoie de aprobare de la Guvern. Aici ține de partea politică, sper să mă descurc cu un astfel de demers", a adăugat Pucheanu.

Aceeași inițiativă a fost anunțată în urmă cu zece ani de Marius Stan, la o gală de box susținută la acea vreme în Patinoar, ca prim pas de a organiza și altfel de evenimente decât cele de sporturi de iarnă în interior.

Citit 3931 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2023 09:55

11 comentarii

  • postat de Dimofte Costel
    Joi, 02 Februarie 2023 10:43
    86.124.203.***
    În anul 2009 când eram la conducerea CSM Dunărea Galați am mers la primărie și am prezentat un proiect în care propuneam suprafață de joc care acoperea gheața și se putea transforma patinoarul în sală de jocuri, dar nu a fost posibil din lipsă de fonduri / bună voință, sper să se rezolve acum când v
    0
    0
  • postat de Babilon
    Miercuri, 01 Februarie 2023 19:57
    82.76.59.***
    Nu ma mai mira nimic, de treizeci de ani acest , canva unul din cele mai industrializate orase ale tarii, ce gazduia printre altele patru centrale, a ajuns o ruina si trist, dar continua picajul, este stiut ca unele orase ce la inceputul anilor doua mii erau in cadere, mai toate au reusit in acesti
    0
    0
  • postat de Alexutz
    Miercuri, 01 Februarie 2023 14:12
    5.2.205.***
    Generatia tableta si smartphone. Si stam cu terenurile modernizate cu lacatul pe usa.
    Cand eram copil rupeam cate o pereche de tenisi pe luna de cati copaci cataram si cat fotbal jucam.

    Acum citim doar despre avioane: poduri suspendate, parcari subterane, spital nou, etc. Si mai nou sala poliva
    0
    0
  • postat de silviu
    Miercuri, 01 Februarie 2023 10:46
    185.125.227.***
    Este inacceptabil ca Galațiul să fie cel mai mare oraș fără bază sportivă modernă. Noroc cu competenta administrație pesedistă a orașului, care ne va scăpa de acest rușinos loc în clasament, prin reducerea și mai accentuată a populației Galațiului, care nu va mai fi cel mai mare în foarte scurt timp
    0
    0
  • postat de andrei
    Miercuri, 01 Februarie 2023 07:56
    217.63.67.***
    Hmm, ce baza sportiva moderna visati mai oameni buni!?
    Administratia PSD-ista ce dainuie din 22 Decembrie '89 n-au fost in stare de nimic, nimic, nimic, important pt acest judet.
    De 33 de ani in acest judet se fac numai PROMISIUNI FANTASMAGORICE.
    In rest, lucrari de mantuiala, cu prelungiri de fi
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 01 Februarie 2023 04:14
    188.25.190.***
    in mod sigur exista o conspiratie impotriva zonei, la meteo nu apare pe harta de 30 de ani, zici ca e campul gol desi e cea mai mare zona urbana din romania dupa bucuresti, dar nici pe galateni si braileni nu i-am vazut sa iasa in strada in fata prefecturilor si sa huiduie saptamanal. doua orase mar
    0
    0
  • postat de MM
    Miercuri, 01 Februarie 2023 00:49
    194.105.20.***
    Hmm, ce baza sportiva moderna visati mai oameni buni!?
    Administratia PSD-ista ce dainuie din 22 Decembrie '89 n-au fost in stare de nimic, nimic, nimic, important pt acest judet.
    De 33 de ani in acest judet se fac numai PROMISIUNI FANTASMAGORICE.
    In rest, lucrari de mantuiala, cu prelungiri de f
    0
    0
  • postat de paloma
    Marți, 31 Ianuarie 2023 22:58
    5.13.144.***
    Avem "aqua park", "park de aventura" la Garboavele in curand si-n locul Uzinei de apa tot un parc(Al de sus spune ca va fi de vile), parcul de la Turn si el in planuri de betonare, Faleza inferioara gata sa fie distrusa si ea...In curand se va distruge si patinoarul...suntem pe drumul cel bun !!!
    A
    0
    0
  • postat de paloma
    Marți, 31 Ianuarie 2023 22:46
    5.13.144.***
    Atat poate tandemul fotea/pucheanu !!! Ce va mira ???
    0
    0
  • postat de ss
    Marți, 31 Ianuarie 2023 22:31
    5.13.148.***
    O mare porcarie, transformarea patinoarului in sala polivalenta! Ei la ora asta nu sunt in stare sa dea o mana de var pe exterior!
    0
    0
  • postat de Eli
    Marți, 31 Ianuarie 2023 20:36
    5.13.203.***
    Ce porcărie...să transformi(defapt să-ncerci să faci din țânțar armăsar sau din rahat să faci bici)... Adică dintr-o sală, ce sală? Dintr-o clădire veche/expirată/depășită de vremuri, zisă patinoar să încerci, dar ce să încerci...să o fardezi/peticești și s-o dai/prezinți oamenilor/cetățenilor ca mo
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.