Gălățeanul Alex Ciobanu, în stafful echipei naționale de fotbal U19

Gălățeanul Alex Ciobanu, în stafful echipei naționale de fotbal U19
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Reprezentativa de fotbal juniori Under 19, condusă de Alexandru Pelici, îl are ca important membru în stafful tehnic pe gălățeanul Alexandru Ciobanu, fost antrenor la Oțelul. L-am abordat pe tehnician pentru a-l întreba despre activitatea pe care o desfăşoară la această echipă naţională.

- Cum vă simțiți în noua postură?

- E o nouă provocare și sunt foarte încântat de acest lucru. După șapte ani, domnul Pelici m-a sunat să lucrăm din nou sub tricolor. Mă bucur că sunt acolo, sunt multe lucruri noi, e diferit față de munca de zi cu zi de la o echipă de club. Mai ales faptul că am reușit să ne calificăm din grupe și vom merge la turul de elită din Franța. Perioada de antrenament este foarte scurtă, undeva la 2-3 zile până la primul meci. Contează foarte mult analiza adversarului, planul de joc pe care îl concepi, modul în care reușești să-i motivezi pe jucători, în așa fel încât să poți să câștigi meciul. Dacă la club ai jucătorii zi de zi, aici trebuie totul pregătit din timp, pentru ca atunci când te afli cu lotul totul să decurgă perfect.

- Obiectivele pentru această perioadă?

- Acum suntem în perioada de observare a jucătorilor care se află pe lista lotului. Mergem la meciuri de pregătire sau oficiale, în funcție de eșalonul în care joacă fiecare. După aceea, la sfârșitul lunii martie vom începe turul de elită în Franța, într-o grupă cu țara organizatoare, Norvegia și Irlanda de Nord.

Cum a decurs până acum activitatea și ce așteptări sunt la turul de elită? 

- În primul tur de calificare, unde Austria era principala favorită, cu jucători care au evoluat inclusiv în Liga Campionilor, am reușit să terminăm grupa pe primul loc. Echipa a făcut o treabă foarte bună. Acum e clar că Franța e principala favorită, are jucători care evoluează inclusiv în Ligue 1. Și Norvegia are jucători din prima ligă. Vom vedea când va începe competiția la ce nivel ne vom prezenta, contează la echipa națională să te poți autodepăși, pentru a obține rezultate cât mai bune.

- E folositoare regula U19 de la Liga a II-a?

- E clar că ne ajută. Prin faptul că jucătorii au contact la nivel de seniori, combativitatea lor e una la nivel pozitiv atunci când joacă împotriva jucătorilor de aceeași vârstă. La turul de elită vor fi adversari care evoluează deja la seniori și va fi diferit față de alte partide. Avem sub observație toți jucătorii eligibili, inclusiv din Liga a III-a urmărim. Nu excludem pe nimeni, pentru că oricând poate să apară cineva în formă care să merite convocarea.

- Cum o vedeți pe Oțelul în lupta pentru promovare?

- Mă bucur că Dorinel a reușit să obțină performanțe foarte bune până acum la echipă, a reușit chiar să ridice nivelul clubului și trebuie să-l aplaudăm cu toții. Anul acesta poate avea un parcurs favorabil pentru Liga I. Jucătorii trebuie să muncească ca și până acum și vor avea șansa lor să promoveze. Dorinel a reușit să aducă echipa până aici, e meritul lui. Noi, toți ceilalți antrenori care am fost înaintea lui, n-am reușit, așa că am toată admirația pentru Dorinel și pentru munca lui. Le urez mult succes și îmi doresc ca Oțelul să revină în Liga I cât mai repede.

Citit 1867 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.