FOTBAL. Un festival autentic al fotbalului gălățean

FOTBAL. Un festival autentic al fotbalului gălățean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Cupa de Iarnă - Nicolae Rainea" este o competiție de tradiție, prima sa ediţie având loc cu zece ani în urmă. La actuala ediție s-au înscris 19 echipe din campionatul județean - 10 din Liga a IV-a și 9 din Liga a V-a.

Competiţia este un eveniment de anvergură al fotbalului gălățean - un mic festival - desfăşurată într-o perioadă scurtă de timp, în care echipele, repartizate în patru grupe, s-au confruntat pentru trofeu. A fost un prim prilej pentru echipe de a reveni în activitate, de a se pregăti pentru returul ce va debuta peste o lună și de a-și măsura forțele. Nu în ultimul rând, un prilej pentru sutele de jucători de a-l omagia pe fostul mare arbitru, prezent la trei campionate mondiale, care a fost Nicolae Rainea.

Echipele au fost repartizate în patru grupe, care s-au desfăşurat în tot atâtea localități. Meciurile ultimelor trei grupe s-au consumat weekendul trecut. Interesant, niciuna dintre gazde n-a reușit calificarea pentru turneul final, așa cum se întâmplase în prima grupă, cea de la Cudalbi, când Voința din localitate a câștigat totul. Oarecum forțați de împrejurări, organizatorii (AJF Galați) au comasat meciurile ultimelor trei grupe în doar două zile.

La Schela, a câștigat Bereștiul

În sala din Schela au jucat șase echipe, repartizate în două serii. Clasamentul acestora a arătat astfel: Schela 6 puncte, Slobozia Conachi 1 p, Smârdan 1 p, respectiv, Berești 6 puncte, Cișmele 3 puncte, Costache Negri zero puncte. În finala grupei, Luceafărul Berești le-a biruit pe gazde, cu un categoric 5-1, apoi Slobozia - Cișmele 7-4 și Costache Negri - Smârdan 3-2. Golgheter a fost Andrei Mihai (Berești), cu șase reușite, iar cel mai bun portar - oarecum surprinzător - Irinel Vida (Schela).

De la Matca s-a calificat Iveștiul

În grupa de la Matca, Gloria Ivești a câștigat totul: locul întâi, titlul de golgheter (Iulian Costea - 7 goluri) și cel mai bun portar (Robert Coviț). Iveștenii au acumulat maximum de puncte (12), fiind urmați de Umbrărești (9), Drăgănești (6), Matca (3) și Ghidigeni (zero). Învingătorii au marcat 21 de goluri și au primit doar patru. Scorurile înregistrate la Ivești, în ordinea clasamentului: 3-2, 4-1, 8-0 și 6-1.

Tg. Bujor s-a impus la Șendreni

Ultimele jocuri au avut loc în sala din Șendreni, în care vioara întâi a fost echipa din Tg. Bujor. Cu trei victorii din tot atâtea jocuri, 2-1 cu Șendreni, 4-2 cu Independența și 5-2 cu Foltești, au stabilit și clasamentul acestei grupe: Tg. Bujor 9 puncte, Șendreni 6 p, Independența 3 p, Foltești zero puncte. Golgheter a fost Ștefan Adamache (Independența) - 5 reușite, iar portarul evidențiat a fost Ionel Crihană (Șendreni).

Așadar, pentru turneul final al ediției a zecea a "Cupei de Iarnă - Nicolae Rainea" s-au calificat numai echipe din Liga a IV-a: Cudalbi, Berești, Ivești și Tg. Bujor.

Au fost meciuri interesante, cu zeci de goluri, calificări la turneul final şi trofee individuale. Ultima parte a competiției va avea loc la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, 11 februarie, la Sala "Siderurgistul".

Citit 1208 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.