Cu doar două etape rămase din sezonul regulat, Oțelul își menține poziția de promovare directă

Cu doar două etape rămase din sezonul regulat, Oțelul își menține poziția de promovare directă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Gruparea gălățeană a trecut cu bine peste efectul ”remizei” de la Slatina, prin prisma faptului că și alte contracandidate s-au împiedicat.

Oțelul a debutat cu un joc destul de solid în prima parte a meciului cu CSM Slatina, dar a scăzut din ritm în partea a doua și n-a adus mai mult de un punct. A fost 0-0 cu regrete, pentru că gălățenii au avut două mari ocazii în prima repriză, prin Fatai și Yabre, un gol anulat pe motiv de henț la Cisotti (care a părut mai degrabă regulamentar), plus o fază la care a solicitat lovitură de la 11 metri. Tot Cisotti a semnat și cea mai mare ocazie a meciului  chiar la ultima fază de joc, când a reluat defectuos din câțiva metri. Cu toate acestea, ”remiza” de la Slatina pare mai mult bună decât negativă, prin prisma faptului că FK Miercurea Ciuc a ”remizat” acasă cu Progresul Spartac (2-2), iar în meciul Gloria Buzău – FC Brașov a fost 1-1. Tot egal a fost la Unirea Slobozia – Steaua CSA, 2-2, iar situația din clasament se prezintă astfel: 1. Steaua CSA 34 puncte, 2. Poli Iași 34 p, 3. Oțelul 32 p, 4. Unirea Slobozia 30 p, 5. Unirea Dej 30 p, 6. Gloria Buzău 27 p, 7. FK Miercurea Ciuc 26 p, 8. FC Brașov 24 p, 9. Dinamo 24 p (un meci mai puțin disputat), 10. CSM Slatina 23 puncte.

Prin urmare, Oțelul are șase puncte avans față de primul loc sub linia de play-off, cu precizarea că distanța e probabil să se facă de cinci puncte, dacă Dinamo o va învinge pe Unirea Constanța în meciul de luni.

Dorinel Munteanu, mulțumit de evoluția echipei

La finalul meciului de sâmbătă, scor 0-0 cu CSM Slatina, antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de cum s-a prezentat echipa sa. Cu toate acestea, este conștient de exigența publicului gălățean.

”Când am plecat la drum, nimeni nu ne dădea niciun fel de șanse să fim în situația asta. Vrem să fructificăm această șansă de a fi cât mai sus în play-off și după aceea să ne batem pentru primele două locuri sau pentru locurile de baraj. Va fi un play-off echilibrat la finalul căruia cred că vor ieși învingătoare echipele care au o pregătire foarte bună și un grup foarte unit”, a spus Munti.

Tehnicianul gălățenilor este conștient și de criticile la care se așteaptă din partea unora dintre fani.

”Oamenii din Galați sunt pretențioși, trebuie să ne ridicăm la nivelul lor și să răspundem pretențiilor. Așa este de când am început mandatul la Oțelul Galați. Știam că este presiune. Suporterii noștri sunt dornici de fotbal, dornici de performanțe, să revenim în prima ligă”, a adăugat Dorinel Munteanu.

Următorul meci al gălățenilor este programat vineri, 3 martie, de la ora 17,00, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc.

Citit 3741 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2023 13:15

3 comentarii

  • postat de Gogu Steriade
    Marți, 28 Februarie 2023 06:27
    109.166.128.***
    @ Laurențiu
    Pentru că Steaua ACS care ocupă locul 1, nu are drept de promovare și atunci logic ar trebui să promoveze direct echipele de pe locurile 2 și 3.
    0
    0
  • postat de Laurențiu
    Luni, 27 Februarie 2023 20:38
    5.13.158.***
    Dar de când locul 3 reprezintă promovare directă?
    0
    0
  • postat de Relache
    Luni, 27 Februarie 2023 07:45
    194.105.20.***
    meci slab, fara forta!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.