Braniștea și Liești, pregătite pentru play-off și play-out

Braniștea și Liești, pregătite pentru play-off și play-out
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cele două echipe gălățene de la nivelul celui de-al treilea eșalon fotbalistic și-au aflat traseul în play-off și play-out.

Unirea Braniștea și Sporting Liești - reprezentantele județului nostru în Liga a III-a - au trecut cu brio peste provocările din sezonul regulat, ambele evoluând în Seria a II-a. În special Unirea Braniștea, care din postura de nou-promovată a obținut calificarea în play-off, de pe locul al treilea - cu 37 de puncte. Celelalte echipe ajunse în această etapă sunt: CSM Rm. Sărat (45 puncte), Metalul Buzău (41 p) și Aerostar Bacău (34 p). Primele două clasate, după ce se va juca în sistem fiecare cu fiecare de câte trei ori (tur-retur și tur suplimentar), vor ajunge la faza de baraj, unde se vor împerechea cu primele două clasate din Seria I: Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți, CSM Bacău sau Ceahlăul Piatra Neamț.

Programul celor de la Unirea Braniștea se prezintă astfel: Metalul Buzău (deplasare), Aerostar Bacău (deplasare), CSM Rm. Sărat (acasă), după care returul și din nou la fel ca prima oară. Aceasta înseamnă că Unirea va avea de jucat în total cinci partide în deplasare și doar patru pe teren propriu, din cele nouă runde.

Aflată în play-out, nici Sporting Liești nu o duce deloc rău, mai ales de la venirea pe bancă a antrenorului Cătălin Savu - care a restabilit situația pe un făgaș normal, după un start nefavorabil. Sporting începe faza de play-out de pe locul al doilea, cu 27 puncte, patru mai puțin decât liderul, CSM Focșani (echipă cu pretenții de promovare la startul sezonului), dar și la o distanță foarte mare față de locurile de retrogradare: +22 puncte.

În faza de play-out se joacă în sistem de fiecare cu fiecare, tur-retur, ceea ce înseamnă un parcurs de zece runde. Sporting Liești va avea următorul program de parcurs: Voința Limpeziș (acasă), CSM Focșani (deplasare), Dacia Unirea Brăila (acasă), Viitorul Ianca (acasă) și Dinamo Bacău (deplasare), apoi returul. Obiectivul lieștenilor este de a-și păstra poziția din clasament.

Astazi se dă startul în play-off

Faza de play-off se grăbește să înceapă cu programarea meciului CSM Rm. Sărat - Aerostar Bacău, vineri, ora 15:00. Echipele gălățene vor juca sâmbătă pentru prima oară în faza a doua de campionat: Metalul Buzău - Unirea Braniștea (play-off) și Sporting Liești - Voința Limpeziș (play-out), ambele de la ora 17:00.

Cele două formații din județul nostru și-au urmat programul normal de pregătire a unui ciclu săptămânal și sunt hotărâte să continue cu evoluții dintre cele mai bune. Aceasta, în pofida unor probleme de lot, inerente într-un parcurs de anduranță. Brăniștenii nu pot beneficia, deocamdată, de serviciile a doi jucători, accidentați: Năpârlică și Voicu. La Sporting, antrenorul Cătălin Savu are jucători suspendați pentru cumul de cartonașe galbene: Munchiu și Maftei și indisponibili Sevastian, Mereuță și portarul Vădeanu, lipsa ultimului urmând să fie suplinită de Andrei Brăneț și juniorul Cilighidreanu. 

Gheorghe Arsenie, Florin Radu

Citit 1160 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 05:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.