CSM Arcada (plus publicul) - Dinamo 3-1. Victorie uriașă, într-o confruntare decisivă

CSM Arcada (plus publicul) - Dinamo 3-1. Victorie uriașă, într-o confruntare decisivă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O sală cu tribuna plină ochi și un public entuziast, care și-a susținut permanent favoriții. Cei din conducere au declarat la final că aproape de jumătate din succes este meritul publicului.

Într-adevăr, a fost o seară excelentă pentru voleiul gălățean. Întâlnind puternica echipă bucureșteană Dinamo, mult întărită în acest sezon, jucătorii CSM Arcada au realizat un succes de interes maxim: calificarea în marea finală a Diviziei A1. S-a jucat la cea mai înaltă tensiune, cu efortul amplificat la maximum, care i-a lăsat în umbră pe dinamoviști.

Primele două seturi s-au încheiat cum rar se mai vede la acest nivel, cu scoruri greu de imaginat înaintea partidei. Elevii lui Sergiu Stancu nu le-au lăsat nicio speranță adversarilor, conducând permanent în primul set, iar de la 16-10 și 19-12, acest segment s-a încheiat cu 25-18. Presiunea publicului gălățean s-a simțit și mai puternic pentru Dinamo, când jucătorii oaspeți se uitau la tabelă și nu le venea să creadă. Aceasta indica, la un moment dat, 16-6, apoi 19-7, iar la finalul setului al doilea s-a ajuns la un neverosimil 25-12, după o oră de joc.

După erorile comise în primele două acte, dinamoviștii s-au trezit în următorul set - care avea să fie foarte disputat. A fost 6-9, 10-14, dar cu eforturi considerabile, gălățenii au restabilit egalitatea la 20, cum tot egal a fost și la 23. Aici s-a oprit ”mașinăria” CSM Arcada: 23-25.

S-a așteptat cu mare concentrare evoluția setului al patrulea, în care publicul a ieșit din nou la rampă, evident în sprijinul gălățenilor. A fost un set dominat din start de gazde, 5-2, 9-5, 13-8, iar până spre sfârşit s-a mers cap la cap: 14-14, 18-18, 20-20, pentru ca, într-un final incendiar, CSM Arcada să se impună cu 25-22 și să obţină o mare victorie cu 3-1.

Un succes pe deplin meritat de echipa Galațiului, care a practicat un joc exact, în special în momentele decisive.

Foarte bun a fost și arbitrajul cuplului bucureștean Stoica - Prodana, ajutat și de noul sistem challanger.

"Un meci cu miză uriașă. După victoria noastră din primul joc, Dinamo își juca ultima șansă pentru a putea prelungi parcursul în campionat. Din fericire, băieții noștri au făcut un joc foarte bun, aducând multă bucurie gălățenilor și în special minunatului public, care ne-a purtat spre victoria și calificarea dorite. Un succes excelent în fața uneia dintre cele mai bune echipe din voleiul românesc. Urmează o perioadă de pregătire și refacere și așteptăm cu încredere meciurile din finală, unde se va juca în sistemul trei victorii din cinci partide", ne-a declarat Sergiu Stancu.

”Sextetul” victorios: Talpă, Butnaru, Lescov, Maleschka, Bala, Madsen - Kantor. Au mai intrat: Vilimanovici, Rață și Magdaș.

Ieri, la Craiova, s-a disputat a doua semifinală, între SCM Universitatea  și Steaua, una dintre acestea urmând să fie adversara Arcadei în finală.

Citit 1561 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2023 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.