Surprize mari în lupta pentru Cupa Stanley

Surprize mari în lupta pentru Cupa Stanley
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Una dintre cele mai mari surprize din istoria campionatului nord-american de hochei (NHL) a avut loc în primul tur al Cupei Stanley din acest an.

Campioana sezonului regulat, câștigătoare a Cupei Președintelui, Boston Bruins, a fost eliminată după șapte meciuri de Florida Panthers. Ultima întâlnire, disputată în TD Garden din Boston, a fost câștigată, dramatic, de outsiderii din Florida, cu 4-3, după prelungiri.

Această serie a avut toate. Mai întâi, Bruins au condus cu 3-1 după primele patru jocuri, iar în meciul 7 au revenit de la 0-2, au egalat, iar golgheterul ceh David Pastrnak i-a readus la conducere în repriza a doua. Numai că pisicile, chiar și cele mai mari, au nouă vieți. Florida a egalat cu 59 de secunde înainte de finalul timpului regulamentar, iar Carter Verhaeghe a adus victoria oaspeților în minutul 69, șocând asistența din patinoar - 17.850 de oameni. În Conferința de Est, Florida va merge în semifinale și mai la nord, pentru seria cu Toronto Maple Leafs, iar Diavolii din New Jersey, învingători tot după un thriller de șapte meciuri în fața vecinilor de la New York Rangers, se vor duela cu Carolina Hurricanes.

O altă ”minune” pe gheață a avut loc în Conferința de Vest, acolo unde noua franciză din Seattle a câștigat meciul 7 pe gheața celor de la Colorado Avalanche, campioana în exercițiu. A fost 2-1 pentru Kraken în fața a 18.143 de spectatori veniți la Ball Arena din Denver, după o ultimă repriză cu un gol anulat al gazdelor. Seattle ”coboară” în semifinale în Texas, pentru seria cu Dallas Stars, în timp ce Vegas Golden Knights va avea o altă deplasare lungă, în disputa cu a doua franciză canadiană rămasă în lupta pentru Cupa Stanley, Edmonton Oilers.

Primele calificate în NBA

În paralel, și în play-off-ul de baschet (NBA), glonțul a șuierat pe la urechile campioanei Golden State Warriors, în sferturile Conferințelor. Californienii au fost împinși în meciul 7 de vecinii de la Sacramento Kings, însă ultimul joc din Golden One Center a fost dominat de evoluția entuziasmantă a starului Războinicilor, Stephen Curry. Acesta a reușit 50 de puncte, 6 pase decisive și 8 recuperări, iar campioana a învins în deplasare cu 120-100 și se pregătește de semifinala cu Los Angeles Lakers, iar favorita din Arizona, Phoenix Suns, are de înfruntat pe Denver Nuggets și are un deficit de două înfrângeri. Și în Est au început seriile din ultimul act, cu victorii în deplasare: Miami Heat la New York Knicks și Philadelphia 76-ers la Boston Celtics.

Citit 535 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2023 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.