Oțelul, situație incredibilă în lupta pentru promovare

Oțelul, situație incredibilă în lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

Superliga se pregătește să le primească pentru ediția următoare de campionat pe Poli Iași (promovată matematic) și Oțelul (echipa cu cele mai mari șanse de a fi a doua promovată).

Nimeni nu putea să anticipeze parcursul formidabil al Oțelului din acest sezon al ligii secunde. Chiar dacă a atras și unele antipatii pentru stilul de joc, trupa lui Dorinel Munteanu și-a făcut treaba și a dovedit că este o echipă serioasă, prin prisma faptului că permanent s-a aflat în cărți pentru promovare. Iar acum cărțile arată mai clar ca niciodată că Oțelul poate fi a doua promovată direct. Gălățenii au avans de șase puncte față de Dinamo și șapte peste Gloria Buzău, urmăritoarele sale, fără să mai ținem cont de Steaua CSA (locul 2, dar fără drept de promovare).

Oțelul poate promova matematic și la egal cu Dinamo!

Faza de play-off a adus atât de multe rezultate bune pentru Oțelul, direct și indirect, încât gruparea roș-alb-albastră are multiple variante de rezultate pentru a avea și promovarea rezolvată. Astfel, gălățenii ar putea celebra promovarea directă printr-un succes în meciul cu Dinamo, programat joi, 11 mai, de la ora 20,30, pe Stadionul "Oțelul".

Dar ar putea să aibă promovarea asigurată sută la sută și cu un rezultat de egalitate împotriva lui Dinamo, în cazul în care Gloria Buzău se încurcă la Unirea Dej (a fost 0-0 la Buzău). De menționat că, la egalitate de puncte la final de sezon, principalul criteriu de departajare între echipe este clasarea din sezonul regulat, capitol la care Oțelul este peste Dinamo și Gloria Buzău.

"Suntem aproape de acest obiectiv, dar până nu e realizat sută la sută nu ne permitem să ne relaxăm. Dacă ne uităm foarte bine, chiar dacă au mai fost meciuri în care n-am evoluat la nivelul așteptărilor, poziția noastră nu s-a schimbat niciodată, iar acest lucru trebuie apreciat de toată lumea", a spus Dorinel Munteanu, despre parcursul echipei sale.

La înfrângere, tot Oțelul e favorită

Chiar dacă etapa a opta din play-off ar înregistra cel mai rău scenariu, cu eșec al Oțelului în fața lui Dinamo, plus un succes al Gloriei Buzău la Dej, tot trupa lui Dorinel Munteanu ar rămâne principala favorită la promovare. Ar mai fi nevoie de un succes cu Unirea Dej, acasă, în ultima etapă, fără să mai conteze rezultatele celorlalte echipe. Astfel, situația în care se află Oțelul înaintea acestei runde este mai bună decât își puteau imagina fanii gălățeni înainte de play-off.

Etapa a opta din play-off debutează de miercuri, 10 mai, cu partida Poli Iași - Steaua, ora 19,00, iar joi se joacă astfel: Unirea Dej - Gloria Buzău (ora 17,30) și Oțelul - Dinamo (ora 20,30).

Citit 18730 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2023 07:44

8 comentarii

  • postat de Riktus
    Vineri, 12 Mai 2023 20:14
    194.105.20.***
    @ postat de Ion: Ma faci sa rad, mai ciob de oala sparta. Tu nu crezi ca si Poli Iasi e un fel de Stiinta Miroslava a ligii 1, ptr granzii din acea liga ? In plus, la anul cand va fi sa promovam, voi nici nu veti mai fi in liga 1, caci veti deveni un fel de Dacia Unirea Braila de acum 2 sezoane. Nu
    0
    0
  • postat de Gicu matriteru
    Joi, 11 Mai 2023 23:03
    178.138.96.***
    acești ziși jucători de fotbal in echipa Otelul nu au ce căuta în liga 1.cel mult de liga 3... penibili,rușine să le fie...și antrenorului, un profesionist nu lua galben la meciul cu Steaua...sau poate ...cine știe ??? e acoperit...oricum nu își merită niciunul banii încasați !
    0
    0
  • postat de Riktus
    Joi, 11 Mai 2023 22:01
    86.124.203.***
    Terminati-o cu aberatiile ! Astia nu-s in stare sa se lege la sireturi singuri si voi vreti sa bata dinamo acasa... Prea multa propaganda ieftina! Sunt vai de capul lor. Sigur pierdem si promovarea directa. Asteptam, (cum am mai spus), marea finala pentru locul 6 cu Dejul!
    0
    0
  • postat de Ion
    Joi, 11 Mai 2023 07:05
    86.121.203.***
    La anul va asteptam la Iasi,ptr noi veti fi Vaslui☝
    0
    0
  • postat de Hai otelul
    Miercuri, 10 Mai 2023 10:18
    46.97.176.***
    O echipa care joaca la egal, pierde sigur. Cu Dinamo știu ca va fi un meci "care pe care". Am încredere....
    0
    0
  • postat de Mario
    Miercuri, 10 Mai 2023 08:55
    89.137.136.***
    Singura preocupare a jucătorilor...este să câștige meciul cu dinamo...punct...ce atâtea calcule...joci acasă...ai galeria...stadionul plin...de partea ta...n ai jucători accidentați...să faci improvizații...Fatai tb să fie titular indiscutabil...Carjan este ieșit total din formă...au bătut câinii ro
    0
    0
  • postat de Roman
    Marți, 09 Mai 2023 22:00
    46.97.169.***
    Posibil 99,998%...să promovam .si ce am realizat ? daca ramanem cu actualul lot ?Sa fim sinceri ne trebuiesc cel putin 20 de fotbalisti trup si suflet ptr Otelul .Sa nu uitam ca in cupa ne a invins si Mioveniul care e ultima in Superliga.Asa daca ramanem cu lotul actual doar sa vedem echipele vizita
    0
    0
  • postat de Dante
    Marți, 09 Mai 2023 18:42
    109.166.134.***
    Ce frumos ar fi să promovăm direct dar după un joc bun, curajos, prin care să demonstrăm că merităm! Fără Cârjan, Jardan, Neagu, Scocalca, care pot intra pe final, în cazul unui rezultat favorabil! Unii dintre ei au partea lor de contribuție la calificarea din Liga a 3-a, dar acum e altceva, se joac
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.