Liderul din Giro, lovit de un câine și de COVID-19

Liderul din Giro, lovit de un câine și de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tânărul rutier belgian Remco Evenepoel a venit cu mari speranțe în actuala ediție a Turului Ciclist al Italiei, pregătit să lupte pentru a ajunge îmbrăcat în roz la Roma. Din păcate, infectarea cu COVID-19 a determinat retragerea sa din cursă, în seara zilei de 14 mai, după un test pozitiv.

Până atunci, Evenepoel făcuse de toate, dacă se poate spune așa. Mai întâi, a câștigat prologul contra-timp din etapa inaugurală, preluând șefia clasamentului general. Apoi, în etapa a 5-a a căzut, din cauza unui câine, alegându-se cu un hematom muscular, iar căzătura s-a repetat pe finalul rundei. Remco a pierdut locul de lider, însă, duminică, a câștigat un nou contratimp, cel de 35 de kilometri dintre Savignano sul Rubicone și Cesena, în etapa a 9-a, revenind în frunte. Apoi, a venit vestea nefericită a testului pozitiv, anunțul fiind făcut de echipa sa, Soudal - Quick Step.

De altfel, alți doi cicliști au părăsit Il Giro, pozitivi la COVID-19, campionul italian Fillippo Ganna și columbianul Rigoberto Uran. Chiar și în condițiile în care OMS a catalogat SARS-CoV-2 ca nemaifiind o urgență mondială, directorul Turului, Mauro Vegni a anunțat că, începând de marți, 16 mai, toți cei care urmăresc Il Giro și intră în contact cu rutierii vor trebui să poarte măști. „Ne-am relaxat atenția prea repede", a declarat Vegni pentru Gazetta dello Sport în prima zi de pauză a competiției.

Giro a intrat în a doua săptămână cu galezul Geraint Thomas în postura de lider al clasamentului general, acesta fiind urmat de slovenul Primoz Roglic.

Citit 683 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 08:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.