Oțelul va începe sezonul viitor fără cel mai bun jucător al său

Oțelul va începe sezonul viitor fără cel mai bun jucător al său
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Gruparea gălățeană are de recrutat noi componenți în lot, pentru a putea face față nivelului din Superligă - mai ales că unul dintre cei mai buni jucători ai săi nu va putea prinde startul de campionat.

Galațiul încă sărbătorește promovarea în Superligă, timp în care unele echipe mai au de disputat meciuri de baraj, iar altele își fac socotelile pentru noul sezon, în care să atace promovarea. Oțelul beneficiază de faptul că a avut un culoar favorabil, iar munca și strategia au dat roade pentru accesul în prima ligă.

Unul dintre cei mai buni jucători ai Oțelului a fost portarul Cosmin Dur-Bozoancă, decisiv în apărarea rezultatelor bune ale echipei, căruia i s-a simțit lipsa atunci când a stat pe margine din cauza accidentărilor. Goalkeeperul titular al Oțelului a fost chiar votat de un grup de suporteri (pagina "Oțelul suntem noi") drept cel mai bun jucător al roș-alb-albaștrilor în sezonul 2022-2023.

”Ne-am descătușat și noi, am avut o presiune foarte mare (pentru a promova - n.r.). Ne-a fost greu, dar, din fericire, totul s-a terminat cu bine și ne vedem în Superligă din sezonul următor. E foarte bine pentru noi, e munca noastră cu întregul staff. Am făcut un sezon bun și constant, am meritat la final să promovăm. Am pus umărul de vreo trei ori, sper să mă fac bine și să fiu 100% de când începe campionatul”, a spus Cosmin Dur-Bozoancă, la capătul meciului cu Unirea Dej, când gălățenii au reușit promovarea.

Dur-Bozoancă a avut o problemă încă din primul meci al anului, acel 0-0 cu CSM Slatina. Atunci i-a sărit umărul la o fază de poartă a adversarilor, iar portarul titular al Oțelului a absentat apoi o perioadă, vreme în care rezerva sa Pop a primit, prea ușor, câteva goluri. Revenirea lui Dur-Bozoancă în poartă a readus liniștea în dreptul Oțelului, el fiind unul dintre talismanele echipei.

Accidentarea sa la umăr s-a dovedit a fi extrem de serioasă, iar săptămâna trecută a suferit o intervenție chirurgicală pentru a se repara complet. Ceea ce înseamnă că perioada de recuperare îl va priva pe goalkeeperul gălățenilor de a apăra la primele etape din Superligă. Noul sezon începe la jumătatea lunii iulie, fiind prea puțin timp pentru Dur-Bozoancă să fie apt 100% la startul în campionat. În acest sens, cei de la Oțelul au pornit căutările pentru un portar pe care să se poată baza cât timp lipsește Coco, așa cum este umit acesta de către apropiați.

Dur-Bozoancă, cel mai valoros din lot

Valoarea lui Dur-Bozoancă este certificată și de site-ul de specialitate transfermarkt.com, care îl cotează pe portarul Oțelului drept cel mai valoros jucător din lot. În vârstă de 25 de ani, acesta valorează, conform sursei amintite, 250.000 de euro, având un bilanț foarte bun de partea sa, cu doar 20 goluri primite în 26 meciuri apărate.

Acesta este urmat în clasamentul cotei de piață din lotul Oțelului de către Cisotti și Dimitrov, ambii cotați la 200.000 de euro.

Citit 15281 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 18:53

8 comentarii

  • postat de comunismul
    Miercuri, 31 Mai 2023 02:20
    5.13.195.***
    pentru postul de portar aveam in minte pe buzbuchi si aioani! in locul evident al lui paharnicu si a lui pop! astia nu sunt buni ca portari! buzbuchi si aioani da! de aia zic spun schimbati aia si bagati astia! otelul galati ar arata altfel! dar sigur nu are bani pentru astia! mi-ar placea din fosti
    0
    0
  • postat de da.
    Marți, 30 Mai 2023 18:03
    89.39.81.***
    cum se prezinta acum OTELUL , formula de conducere, jucatori, stil de joc d.m, nu are nici o sansa in superliga. acum sa nu credem ca superliga romaneasca e vreo putere in fotbalul international. OTELUL cu jucatorii de acum si cu d.m pe margine este condamnata la retrogradare. nu ca nu vor, nu pot
    0
    0
  • postat de Mario
    Marți, 30 Mai 2023 09:30
    89.137.136.***
    Ar tb să dispară mulți din echipă...se vede că sunt jucători limitați...sigur n o să facă față cerințelor primei ligi...nu știu ce jucători vor aduce...dar le tb băieți cu experiență...cel puțin vreo 8...dar să fie titulari...iar din cei actuali o parte să fie rezerze...iar ceilalți reziliat contra
    0
    0
  • postat de mrs
    Luni, 29 Mai 2023 23:40
    5.14.141.***
    Denis Rusu de la Buzau, e un portar foarte bun si constant. Are si experienta in prima liga!
    0
    0
  • postat de Baftă, recuperare ușoară și rapidă.
    Luni, 29 Mai 2023 22:44
    109.166.128.***
    Da, urâtă treabă, mai ales pentru portar....parcă și Ducadam a avut o accidentare asemănătoare și greu și-a revenit. dar parcă el a avut ceva în circulația sângelui prin vene, un cheag de sânge....baftă, recuperare ușoară, fără probleme și multă sănătate, te așteptăm pe lângă teren la început, apoi,
    0
    0
  • postat de bogdan
    Luni, 29 Mai 2023 22:06
    87.8.186.***
    Ar trebuii sa faca un lot destul de competitiv pentru superliga deoarece nu va si de glumit cu echipele de acolo. Sa speram ca o sa aiba ceva buget pentru achizitii ca daca nu .....nu cred ca o sa iesim prea bine . Sa speram ca va ramane si dorinel la echipa si sa nu plece jucatorii importanti. Ar t
    0
    0
  • postat de florin
    Luni, 29 Mai 2023 21:37
    213.233.88.***
    Sănătate maxima va doresc!!!
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Luni, 29 Mai 2023 19:44
    86.124.202.***
    as vrea sa stiu in timp util cine pleaca si cine vine la echipa. sa stiu daca iau abonament sau de banii aia imi inec amarul la TV.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.