Max Verstappen, lider incontestabil în „Marele Circ”

Max Verstappen, lider incontestabil în „Marele Circ”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După ce apele au pus stăpânire pe nordul Italiei, iar Marele Premiu de la Imola a fost anulat, piloții din "Marele Circ" s-au întrecut în alte două competiții, ambele desfășurate în Europa.

Mai întâi, pe circuitul stradal din Monte Carlo, s-a impus olandezul Max Verstappen (Red Bull), în fața spaniolilor Fernando Alonso (Aston Martin) și Esteban Ocon (Alpine Renault). Ca de obicei, am putea spune, pentru acest circuit din principatul monegasc, cei trei și-au păstrat pozițiile de pe care au plecat în cursă.

La distanță de doar o săptămână, duminică, 4 iunie, Verstappen a obținut victoria și în Marele Premiu al Spaniei, disputat pe circuitul de la Barcelona. De această dată, el a fost secondat de piloții de la Mercedes, britanicii Lewis Hamilton și George Russell, intrați, de ceva vreme, "în pană" de rezultate.

În urma acestor victorii, Max Verstappen și-a consolidat fotoliul de lider al clasamentului general din Formula 1, în fața coechipierului său mexican de la Red Bull, Sergio Perez. Olandezul "zburător" are acum 170 de puncte, Perez 117, iar podiumul este completat de veteranul iberic Fernando Alonso, cu 99 de puncte.

Următoarea etapă, a 9-a, va avea loc în weekendul 16-18 iunie, în Canada, pe circuitul "Gilles Villeneuve" din Montreal, de la ora 21,00, ora României.

Până atunci, revin în scenă piloții pe două roți. Pe 11 iunie, aceștia se vor întrece în Italia, la Mugello, iar o săptămână mai târziu se vor muta în Germania, la Sachsenring.

Citit 567 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.