„Cupa României”. Voința Cudalbi, campioana județului Galați

„Cupa României”. Voința Cudalbi, campioana județului Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Într-o atmosferă de sărbătoare, stadionul din Liești a găzduit, duminică, finala ”Cupei României”, faza județeană. A fost ultimul meci din competiția organizată de către AJF Galați. În finală s-au întâlnit cele mai constante echipe ale actualului sezon competițional al Cupei - Voința Cudalbi și Muncitorul Ghidigeni. Prima deține și titlul de campioană a județului, iar cei din Ghidigeni – cu o clasare onorabilă într-o competiție căreia, ani de zile, i-a acordat toată atenția. Până la finală, Voința a obținut trei victorii, iar Ghidigeniul a avut nevoie de patru succese, pentru că a intrat mai devreme în competiție. 

La fluierul arbitrului Adrian Sava s-au aliniat echipele.

Voința Cudalbi: Vicol – Andrei, Cârjă, Antofe, Dajboc – Chiciuc, Dragomir, Postelnicu, Bălan – Ciotârcă, Stoian. Au mai jucat Dumitru, Gologan și Ștefan (antrenor Gelu Munteanu).

Muncitorul Ghidigeni: Croitoru – Feraru, Zlătaru, Popa, I. Catrin – S. Scripcaru, Petcu, Hârcă, Dumitrașcu – Seros, V. Catrin. Au mai intrat: Tănase, Ghiorcuță, O. Scripcaru, Adrian și Andrei Leca – tată și fiu (antrenor George Blambu).

Meciul s-a desfășurat într-o atmosferă de sportivitate, iar echipa mai inspirată și-a însușit prețiosul trofeu. Aceasta a fost Voința care a tranșat foarte repede disputa. După un sfert de oră echilibrat, echipa campioană și-a demonstrat superioritatea în joc și, până la pauză, punctase deja de trei ori, în min. 15, 37 și 43. Autorii golurilor: Dragomir și de două ori Ciotârcă. Mai mult, imediat după reluare, tabela a urcat la 4-0, același Ciotârcă sporindu-și zestrea de goluri la nivelul unui hat-trick.

Finalul meciului a fost mai liniștit, cu doar două goluri: Stoian, respectiv, O. Scripcaru, care au fixat tabela la 5-1.

La festivitatea de premiere cele două formații au fost recompensate cu medalii, cupe și diplome.

În zilele următoare, pe Voința o așteaptă alte două examene extrem de importante – barajul de promovare în Liga a III-a, adversară fiind Viitorul Șuțești (campioana județului Brăila), în 17 iunie (deplasare), respectiv, 24 iunie (acasă).

Citit 1395 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.