Manchester City este noua „regină” a Europei

Manchester City este noua „regină” a Europei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce au mers cu cinci echipe în semifinalele competițiilor europene intercluburi de fotbal, italienii au rămas, totuși, cu buza umflată. În cele trei finale recent disputate, squadrele din ”Cizmă” au pierdut pe linie. 

Mai întâi, în ultimul act din Europa League, disputată la Budapesta, Roma lui Jose Mourinho a cedat la penaltiuri în fața unei specialiste a competiției, trupa andaluză Sevilla FC. La capătul unui joc în care s-au apărat 80% din timp, elevii tehnicianului portughez ar putea invoca lipsa de șansă, însă acuzele lui Mourinho la adresa brigăzii de arbitri englezi au depășit limitele acceptabilului. Spaniolii s-au impus cu 4-1 la executarea loviturilor de departajare, după 1-1 în 120 de minute și merg în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

Ceva mai vioaie a fost AC Fiorentina, în finala Conference League, jucată la Praga. În meciul cu West Ham United, echipa toscană a revenit după un penalty acordat corect și transformat de Jarred Bowen, dar s-a apărat slab pe final și, la capătul unui contraatac al britanicilor, a încasat al doilea gol. Același Bowen a îngropat speranțele ”viola” și trofeul a luat drumul Londrei.

În fine, apogeul de la Istanbul, reprezentat de finala Ligii Campionilor a fost un film cu final cunoscut. La capătul unui sezon în care au părut de-a dreptul invincibili, băieții lui Pep Guardiola - Manchester City - și-au încununat dominația, după un 1-0 ”italian” cu Inter. Spaniolul Rodri, un jucător complet, așa cum îi place antrenorului catalan, a înscris unicul gol al unui meci pe care, totuși, trupa lui Simone Inzaghi îl putea trimite în prelungiri, dar belgianul Romelu Lukaku a irosit o ocazie imensă, din apropiere.

Competițiile rezervate cluburilor de pe Bătrânul Continent revin în sezonul de vară-toamnă, prologul fiind reprezentat de Supercupa Europei. Partida dintre City și Sevilla este programată pe 16 august, în Grecia, pe arena Karaiskakis, din Pireu.

Citit 629 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iunie 2023 07:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.