Denver Nuggets a câștigat primul titlu în NBA

Denver Nuggets a câștigat primul titlu în NBA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Ball Arena din Denver, echipa locală de baschet, Nuggets, a reușit să câștige, în premieră titlul NBA.

În fața a 19.537 de spectatori, trupa condusă magistral de sârbul Nikola Jokic - 28 de puncte și 16 recuperări - a învins, în meciul al cincilea, pe Miami Heat și a încheiat seria finală cu un 4-1 categoric. A fost 94-89 în partida disputată în noaptea de luni spre marți (ora României) pentru Nuggets, deși, la pauza mare, oaspeții din Florida aveau un avantaj de șapte puncte: 51-44 și se părea că pot împinge finala în meciul 6. Însă, cu toate eforturile lui Bam Adebayo (20 de puncte și 12 recuperări) și ale lui Jimmy Butler (21 de puncte și trei recuperări), titlul a rămas în Colorado.

Jokic a fost desemnat MVP-ul seriei finale și a intrat într-o companie extrem de selectă, un club în care conduce probabil cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile, Michael Jordan, cu șase nominalizări.

Succesul celor de la Denver nu este o mare surpriză, în condițiile în care team-ul din Colorado a încheiat sezonul regulat pe prima poziție a Conferinței de Vest. Cu toate acestea, echipe din Est, precum Milwaukee Bucks sau Boston Celtics, erau preferatele bookmakerilor la debutul play-offului, ultima dintre acestea fiind eliminată chiar de finalista din Miami: 4-3 la general.

Los Angeles Lakers și ”Celții” din Boston conduc, la mare distanță, în clasamentul all-time al victoriilor în NBA, cu câte 17 titluri.

Citit 717 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.