Oțelul se întărește: un jucător a semnat, altul se pregătește

Oțelul se întărește: un jucător a semnat, altul se pregătește
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Trupa lui Dorinel Munteanu a reușit să ajungă la un acord cu un fotbalist dorit insistent de tehnicianul gălățenilor, iar un altul se pregătește să semneze și el în zilele următoare.

Oțelul se mișcă intens pe piața transferurilor în această perioadă, iar o nouă mutare a fost perfectată, după celelalte cinci deja parafate. Este vorba despre transferul lui Ariel Lopez Varela, un uruguayan cu cetățenie spaniolă, în vârstă de 28 de ani, care a evoluat în sezonul precedent pentru Gloria Buzău. Acesta este mijlocaș central defensiv, ce poate evolua și ca fundaș central, are multă experiență, fiind și căpitan de echipă la fostul său club. Lopez a semnat cu gruparea gălățeană, din postura de jucător liber de contract, pentru un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

La Buzău a jucat în 56 de meciuri în total, în cele două sezoane petrecute la echipa din Crâng, reușind să marcheze de șapte ori în tot acest timp. În ultimul campionat la Buzău, Lopez s-a remarcat și la un aspect negativ, având recordul de cartonașe galbene încasate în liga secundă: 14 în 23 de partide, plus unul în cele două jocuri de baraj pentru promovare. Lopez este cotat de site-ul transfermarkt.com la 200.000 de euro cotă de piață, iar în trecut a mai jucat în România, tot în al doilea eșalon, la Dunărea Călărași - unde a strâns 45 de meciuri, patru goluri și 11 cartonașe galbene.

Lopez a semnat, se pregătește Gaitan

După oficializarea mutării lui Lopez, care se alătură nou-veniților Stoian, Păun, Celea, Bodișteanu și Pop, se pregătește un nou transfer, tot de la fosta contracandidată la promovarea în Superligă. Este vorba despre argentinianul Pablo Gaitan (31 de ani), care poate evolua pe post de extremă. Gaitan a marcat 5 goluri și a oferit o pasă de gol, în cele 28 de meciuri disputate la Buzău în sezonul precedent (campionat, play-off și "Cupa României"), fiind și marcatorul unui gol frumos împotriva Oțelului.

Un alt jucător tentant pentru gălățeni de la Gloria Buzău este brazilianul Dudu (24 ani), care a marcat 3 goluri, a oferit 5 pase de gol, în cele 19 prezențe pe teren pentru buzoieni.

S-a încheiat primul cantonament

Gruparea gălățeană a încheiat duminică prima parte a pregătirilor în vederea participării în Superligă, după perioada petrecută la Vatra Dornei - unde s-a pus accentul pe acumulările fizice. Jucătorii Oțelului se vor pregăti în perioada următoare la baza proprie, urmând ca Dorinel Munteanu și elevii săi să pornească spre Austria, începând cu 25 iunie, acolo unde se va desfășura cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată al verii. În Austria vor fi programate și patru partide de verificare, urmate de alte două jocuri la întoarcerea în țară, până la startul noului sezon al Superligii.

Citit 5233 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2023 17:42

7 comentarii

  • postat de comunismul
    Joi, 22 Iunie 2023 16:22
    5.13.162.***
    mie imi pare rau ca liviu antal nu a mai fost luat in considerare!
    0
    0
  • postat de Vasile
    Marți, 20 Iunie 2023 11:33
    86.124.202.***
    Auras Brasoveanu mai este președinte la Buzău??? Despre sfaturile pentru Dorinel, toată lumea se pricepe la fotbal! Suntem antrenori toți , mai ales după o bere!!!
    0
    0
  • postat de Amicale grele, mai multe, să se lege jucătorii, că-i greu la început
    Marți, 20 Iunie 2023 10:48
    109.166.130.***
    Zic și eu, după ultimele jocuri în Liga a 2-a, cu Iașul, Steaua, Dinamo și unele jocuri la final de de Liga a 2-a, unii jucători nu prea trăgeau să intre în Liga 1, pentru a-și păstra un loc de muncă în Liga a 2-a, bănuind că nu vor mai fi selectați, pentru Liga 1, fiind schimbați., înlocuiți. O mic
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 19 Iunie 2023 22:16
    89.137.136.***
    Se pare că deja a semnat și Gaitan și încă un fundaș bulgar...dacă vine și brazilianul Dudu...viitorul sună bine...cam toți cei transferați...sunt jucători de calitate...depinde acum de antrenor...cum o să I integreze în echipă...
    0
    0
  • postat de vom vedea a spus orbul
    Luni, 19 Iunie 2023 21:27
    89.39.81.***
    parerile despre utilitatea acestor transferuri cit si despre tactica de joc a echipei impusa de antrenori o vom avea dupa ce jucam cu cfr, fcsb, rapid, craiovele, sepsi, dinamo......sibiu, uta, poli iasi.....nu mai jucam cu dumbravite si selimbar. pina atunci e de bine. vedem dupa.....
    0
    0
  • postat de Mario
    Luni, 19 Iunie 2023 21:04
    89.137.136.***
    În sfârșit niște transferuri reușite...Lopez...Gaitan...Celea...Pop...Bodisteanu...sigur vor aduce un plus de valoare echipei...dacă vine și brazilianul va fi ok...să sperăm că vom avea un joc mai combinativ...ofensiv...care va fi și pe placul suporterilor...și nu vom mai bubui mingile în față și să
    0
    0
  • postat de Roman
    Luni, 19 Iunie 2023 19:34
    5.13.203.***
    Felicitări încă vreo 3...4 și îndrăznim sa speram ca rezistam în Superliga dacă exista coeziune și înțelegere între toți ce reprezinta OTELUL.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.