Fotbal. Spania și-a adăugat trofeul Ligii Națiunilor

Fotbal. Spania și-a adăugat trofeul Ligii Națiunilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ultimele patru meciuri din ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor au avut loc în intervalul 14-18 iunie

În semifinale, țara gazdă a întâlnit Croația, într-un joc arbitrat de Istvan Kovacs. A fost un joc cu multe goluri, în care deținătoarea bronzului mondial și-a impus punctul de vedere, după prelungiri: 4-2. A fost un meci controlat de croați pe parcursul primelor 90 de minute, însă vârful lui Bruges, Noah Lang, a adus o egalare cumva nesperată în al șaselea minut suplimentar al timpului regulamentar. Ultimele două reușite au fost tot ale croaților, iar Luka Modric a consfințit, din penalti, în minutul 116, calificarea lor în finală.

A doua semifinală, dintre Italia și Spania a început abrupt. Bonucci a ”comis-o”, spaniolii au deschis scorul prin Yeremy Pino, însă Italia a revenit, grație unei lovituri de la punctul cu var, transformată de Ciro Immobile și a avut o reușită ulterioară anulată de VAR. Repriza a doua a fost mai puțin alertă, însă noua achiziție a lui Real Madrid, Joselu, a dus Spania în finală.

Totuși, italienii au câștigat finala mică, disputată la Enschede, în fața Olandei.

În ultimul act al competiției, pe De Kuip din Rotterdam, arenă asaltată de fanii Croației, Spania și-a adăugat la capitolul trofee și pe cel al Ligii Națiunilor. Deși au fost încurajați de circa 30.000 de suporteri, ”Vatreni” nu au obținut decât un rezultat nul la capătul a 120 de minute și au cedat la loviturile de departajare: 4-5. Spania este a treia câștigătoare a Nations League, după Portugalia și Franța.

Citit 760 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Iunie 2023 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.