Pregătiri intense pentru Wimbledon

Pregătiri intense pentru Wimbledon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primele opt turnee de tenis pe iarbă, pregătitoare pentru o nouă ediție a Marelui Șlem de la Wimbledon, au avut tot atâția câștigători, pe parcursul celor două săptămâni de întreceri. De altfel, terenurile cu gazon sunt extrem de greu de întreținut și doar câteva state occidentale găzduiesc partidele din circuitele ATP și WTA pe astfel de suprafețe.

În prima săptămână, tranziția de la zgură s-a făcut în Olanda, Germania și, bineînțeles, în Marea Britanie. În Țara Lalelelor, la s’Hertogenbosch au avut loc întreceri atât la feminin, cu o finală rusească în care s-a impus Ekaterina Alexandrova: 4-6, 6-4, 7-6 cu Veronika Kudermetova, cât și la băieți, cu o victorie a localnicului Tallon Griekspoor: 6-7, 7-6, 6-3 cu australianul Thompson. În paralel, la Stuttgart, favoritul gazdelor, Jan-Lennard Struff, a fost învins în trei seturi de americanul Frances Tiafoe (ATP 10), în timp ce la Nottingham a fost tot o finală "în familie", de această dată între două britanice, victoria revenindu-i lui Katie Boulter.

A doua săptămână a fost și mai interesantă, în contextul în care kazahul Alexander Bublik s-a impus surprinzător la Halle, în Germania: 6-3, 3-6, 6-3 în finală cu rusul Andrei Rublev (ATP 7), iar la Londra, pe terenurile de la Queen’s Club, a câștigat Carlos Alcaraz: 6-4, 6-4 cu un alt australian, Alex de Minaur. După acest succes, tânărul iberic a revenit pe prima poziție în clasamentul ATP, dar marele favorit pentru Wimbledon rămâne Novak Djokovici, om cu șapte trofee pe iarba de la All England Lawn Tennis and Croquet Club. În turneele feminine, Petra Kvitova (WTA 9) a reușit o victorie de prestigiu la Berlin, în timp ce veșnic surprinzătoarea letonă Jelena Ostapenko a triumfat la Birmingham, în fața altei cehoaice, Barbora Krejcikova (WTA 10): 7-6, 6-4.

În această săptămână, întrecerile ATP s-au mutat în Mallorca, fetele în stațiunea germană Bad Homburg, dar și la Eastbourne, acolo unde au loc turnee simultane ATP și WTA, iar luni, 3 iulie, vom auzi primul "play" la Wimbledon.

Citit 497 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2023 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.