Avantajele și dezavantajele programului Oțelului

Avantajele și dezavantajele programului Oțelului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Revenirea în primul eșalon va fi marcată de Oţelul Galaţi printr-un meci pe teren propriu, în prima etapă, cu UTA

Aflați în Austria pentru pregătirea noului sezon, cei de la Oțelul au așteptat cu nerăbdare tragerea la sorți de la sediul LPF pentru stabilirea țintarului ediției 2023-2024 a Superligii.

Chiar dacă nu se mai ține cont de faptul ca nou-promovatele să joace primul meci pe teren propriu, cum era în trecut, gălățenii au fost norocoși în această privință. Astfel, în weekendul 14-16 iulie, va avea loc primul meci din Superligă pentru echipa roș-alb-albastră, cu UTA, chiar la Galați. Tot pe teren propriu a debutat Oțelul și în sezonul trecut, când activa în Liga a II-a, cu un 0-0 cu Poli Iași.

Primul și ultimul meci se joacă acasă

Per total, ”oțelarii” se pot declara mulțumiți de țintarul stabilit, urmând a juca astfel: cu UTA (acasă), CSU Craiova (deplasare), FCSB (a), Sepsi (d), "U" Cluj (a), FC Botoșani (d), Voluntari (a), Petrolul (d), Rapid (a), FCU Craiova (d), Dinamo (a), Farul (a), CFR Cluj (d), Hermannstadt (a), Poli Iași (d). După aceea se vor disputa meciurile returului, iar la finalul sezonului regulat se înjumătățesc punctele. Primele șase echipe vor participa în faza de play-off, iar celelalte zece în play-out.

Cele mai mari avantaje ale programului ar putea fi următoarele: primul și ultimul meci din sezonul regulat se joacă acasă, dueluri cu FCSB și Sepsi când ar putea fi implicate și în cupele europene, meciuri atractive pe teren propriu în tur, ce pot atrage mai multe abonamente pentru fani.

Principalul dezavantaj ar fi că primele două deplasări sunt extrem de dificile, cu două echipe participante în play-off în ediția precedentă, ceea ce ar putea fi descurajator în cazul a două eșecuri. Ar fi fost de preferat ca etapa a doua să se joace pe un alt stadion, eventual și cu o deplasare mai scurtă.

Egal în primul ”amical”

Altfel, gălățenii sunt puși serios pe treabă în Austria, unde își desfășoară cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată. A avut loc și prima partidă de verificare, cu Kapfenberg (Austria, Liga a II-a), scor 1-1, golul egalizator avându-l autor pe Ariel Lopez, în repriza a doua.

Antrenorul Dorinel Munteanu a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Stoian - Rus, Yabre, Celea, Jelev - Cisotti, Neagu, Gaitan - Pop, Dimitrov, Ursu. Au mai intrat: Păun, Farcaș, Adăscăliței, Ghiocel, Panait, Gorovei, Nica, Jardan, Lopez, Cîrjan, Fatai și Bodișteanu. Doar patru jucători din lotul deplasat n-au fost folosiți: Nedelea, Zivulici, Bordun și Tănasă.

Următorul joc amical este programat vineri, de la ora 18,30, în compania celor de la Polissya Zhytomyr (Ucraina, Liga I).

Citit 4049 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 06:13

3 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 03 Iulie 2023 17:09
    5.13.162.***
    slabut lotul de jucatori!
    0
    0
  • postat de vedem
    Joi, 29 Iunie 2023 18:58
    89.39.81.***
    nu putem sa judecam prestatia jucatorilor si mai ales a antrenorilor decit dupa etapa a-5-a, poate a- 10-cea.... numarul de puncte ne vor spune despre potentialul OTELULUI.....pina atunci sa-i lasam in pace. oricum acolo , la club lucrurile sint stabilite......nu am inteles pozitia lui sirghi in cad
    0
    0
  • postat de Alin
    Joi, 29 Iunie 2023 09:18
    95.76.37.***
    Portarii achizitionati sunt cu mult sub nivelul plecatului Rares Pop
    efectiv nu avem portari. A fost un meci amical dar echipa bazata
    90% pe fundasi si mijlocasi nu a legat mai nimic tinand cont ca formatia austriaca
    a fost foarte slaba. Nu avem atacanti...Asta spune totul!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.