Bugetul Oțelului pentru Superligă, cel puțin trei milioane de euro

Bugetul Oțelului pentru Superligă, cel puțin trei milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Gruparea gălățeană are de rezolvat și ecuația bugetului pentru a putea să abordeze în liniște parcursul din primul eșalon, după două promovări consecutive.

Faptul că a reușit să promoveze în Superligă a atras, pentru Oțelul Galaţi, o nouă serie de situații de rezolvat, cum ar fi îmbunătățirea lotului, îndeplinirea condițiilor de licențiere (cele de la stadion pentru camera VAR, cu personal calificat în cadrul clubului, la centrul de copii și juniori etc.). Iar pentru toate acestea este nevoie de un buget cât mai consistent, în așa fel încât Dorinel Munteanu și jucătorii săi să nu aibă probleme cu eventualele întârzieri de plăți și alte lucruri neplăcute cauzate de factorul financiar.

Astfel, e de așteptat ca Oțelul să aibă un buget de cel puțin trei milioane de euro pentru sezonul competițional 2023-2024, care ar fi de cel puțin cinci ori mai mic decât cel al echipelor CFR Cluj și FCSB - adversare ale gălățenilor în Superligă.

Un milion de euro de la Consiliul Local

Cele trei milioane de euro necesare pentru sezonul următor se vor contura astfel. Un milion de euro este așteptat să vină de la Consiliul Local al municipiului Galați - unul dintre principalii finanțatori și în ultimele trei sezoane. Această sumă sau una apropiată de milion ar putea fi primită chiar la rectificarea din toamnă, ceea ce ar face ca per total, în actualul sezon, să fie chiar mai mult de un milion de euro din banii municipalității. Se preconizează minimum 500.000 de euro în toamnă, urmând ca restul de bani (cel puțin încă 500.000 de euro) să fie asigurați în primăvară, pentru noul dosar de finanțare depus în vederea anului calendaristic 2024. Se poate specula că ar putea fi un an foarte generos din partea factorilor de decizie din plan local, tocmai pentru că se pregătește terenul și pentru viitoarea campanie electorală. Iar de aici ar avea de profitat Oțelul din plin. De altfel, înainte de plecarea în cantonament cu echipa, Dorinel Munteanu a avut o întâlnire cu primarul Ionuț Pucheanu, după care a urmat una și cu reprezentanții Combinatului.

Completarea, din alte surse

Bugetul SC Oțelul va fi completat, pe lângă banii veniți de la bugetul local, după cum urmează: un milion de euro din drepturile TV (din care o mare parte se duc către cheltuielile ce țin de arbitraje), aproximativ un milion de euro din sponsorizări, cu firma Liberty drept principală sursă de finanțare la acest capitol, iar restul de bani vor fi completați din alte mici sponsorizări: vânzarea de bilete și abonamente, aportul membrilor socios și profitul de la magazinul oficial. Din toate acestea s-ar putea ajunge la un buget de peste 3 milioane de euro per total, dacă lucrurile vor funcționa în direcția potrivită și nu vor apărea surprize neplăcute. Dar cele trei milioane de euro scontate par a fi deja puse la punct și e zona de estimare la care se va afla clubul gălățean.

Citit 8268 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 07:41

9 comentarii

  • postat de Roman
    Miercuri, 05 Iulie 2023 18:50
    5.13.203.***
    Nu va mai bateți gândul cu" domn" primar..el deja se gândește câte acte normative va legifera ca și deputat pentru orașul și județul Galați.Nu îl mai interesează urbea.Asa ca vorbim pe aici cam degeaba despre fotbal,spatii verzi,șosele,parcări samd.
    0
    0
  • postat de Să promovăm firmele care susțin Oțelul în mass-media
    Miercuri, 05 Iulie 2023 13:15
    109.166.134.***
    Fotbalul este o bucurie care o găsești pe toate continentele, inclusiv în țările mai sărace din Africa, țări care au făcut o figură frumoasă la Campionatul Mondial din Qatar. Fotbalul ne strânge în comunitate prin suporteri, galerie și fani, ne mai ușurează de stresul cotidian și ne mai dă un gând d
    0
    0
  • postat de Dragan
    Miercuri, 05 Iulie 2023 10:03
    194.105.20.***
    Este un buget rezonabil, autoritatile trebuie sa sustina echipa, nu numai Primaria, consiliul judetean al lui Fotea doarme? Despre combinat nu va faceti mari sperante, acolo e jale! pentru cei care se kk pe ei ca strazi si altele, ca nu pot ei dormi ca primeste echipa de fotbal nu stiu cati bani, d
    0
    0
  • postat de Eu
    Miercuri, 05 Iulie 2023 08:22
    46.97.57.***
    Câte autobuze, troleibuze s-ar putea achiziționa cu 1 milion de Euro? Câte străzi s-ar putea repara cu 1 milion de Euro? Ce s-ar putea face în oraș cu 1 milion de Euro?
    Întreb și eu pentru un prieten ...
    0
    0
  • postat de gelu
    Miercuri, 05 Iulie 2023 08:20
    95.76.37.***
    Practic Otelul nu are decat promisiuni. Nimic cert...Doar vorbe!
    Prea multi angajati sunt in club, oameni care efectiv nu fac nimic si iau bani.
    Din drepturile tv, o parte sunt datorii catre firma de avocatura care a castigat
    prin licitatie palamaresul.
    O alta neregula este ca primarul, acest o
    0
    0
  • postat de MIȘU
    Miercuri, 05 Iulie 2023 07:41
    86.124.201.***
    Pentru Fotbalzero și Nicușor, dacă tot veni vorba despre fotbal VOI aveti cap de gumă pe umerii voștri!!! Mîndriti-vă cu ceva în orașul nostru în afară de CETĂTENI DE ONOARE ,BETOANE, BĂLĂRII SI PETICIRE DE ASFALT atunci, dacă măcar sport nu vreti! HAI DORINELE LA TREABĂ ȘI SUCCES ECHIPEI !
    0
    0
  • postat de Fotbalzero
    Miercuri, 05 Iulie 2023 00:50
    174.112.74.***
    Da, au intrat in liga 1 si bravo lor! Insa cu ce ma incalzeste pe mine? De ce sa dau eu taxe mai mari pe orice misca si asta fiindca unii baieti, fotbalisti, antrenori si mai nou acel mucea de e sef de club vor milioane de euro??? Sa le dea bani combinatul ca emblema lor o tin pe piept! Uite, ca fap
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Marți, 04 Iulie 2023 21:25
    86.124.201.***
    1 million Liberty ??? rusinos pentru cifra lor de afaceri....
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Marți, 04 Iulie 2023 20:06
    5.13.165.***
    AVETI MARE GRIJA, LA ANUL SUNT ALEGERI. Sa NU AVETI TUPEUL sa luati din taxe si impozite (un milion de euro cum viseaza cei de la Otelul). Sunt lucruri mult mai importante si urgente de rezolvat.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.