Rugbyul georgian este în creștere evidentă

Rugbyul georgian este în creștere evidentă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Africa de Sud găzduiește, în această perioadă, Cupa Mondială la rugby, rezervată echipelor naționale sub 20 de ani (U20) la care participă doar 12 selecționate, repartizate în trei grupe.

De altfel, prima fază a competiției s-a încheiat, jocurile având loc, din cinci în cinci zile la Paarl și Stellenbosch, nu fără surprize consistente. Poate cea mai mare dintre acestea a fost victoria Italiei asupra selecționatei țării gazdă, un 34-26 care, în cele din urmă, nu a afectat clasamentul final al grupei C. Africanii s-au impus în celelalte două jocuri, cele cu Georgia și Argentina, și au câștigat seria, obținând, în cele din urmă, biletele pentru semifinale. Cu toate acestea, progresul georgienilor este unul deosebit. Tinerii rugbyști de dincolo de Marea Neagră au învins, la rândul lor, Argentina și Italia și au fost la un pas de o calificare istorică în careul de ași.

Din celelalte grupe au progresat campioana en-titre Franța, după un succes limpede cu Noua Zeelandă: 35-14, dar și Irlanda, câștigătoarea grupei B, ”braț la braț” cu Anglia, singura echipă de pe locul 2 care a obținut accesul în semifinale. De altfel, cele două rivale europene au remizat, scor 34-34, în vreme ce englezii au mai înregistrat un egal în grupă, 22-22 cu Australia, lucru mai puțin obișnuit în jocul cu balonul oval.

Pe cale de consecință, duminică, 9 iulie, în semifinalele de la Athlone se vor întâlni, mai întâi, Irlanda cu Africa de Sud, meci urmat de ”Le Crunch”, varianta U20: Franța-Anglia. Partidele se pot vedea ”la liber” pe site-ul Federației Internaționale de Rugby - world.rugby.

În paralel, sâmbătă, 8 iulie debutează și Rugby Championship, cea mai importantă competiție interțări din emisfera sudică, jocurile dintre cele patru forțe de la antipozi fiind pregătitoare, în acest an, pentru Cupa Mondială din Franța.

Citit 579 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 08:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.