După 96 de meciuri, organizate în șase țări, Liga Națiunilor la volei feminin se apropie de final

După 96 de meciuri, organizate în șase țări, Liga Națiunilor la volei feminin se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preocupate, în această vară, cu ce ”vrăji” a mai făcut domnul Gigi Becali sau cu alte șușanele, televiziunile și publicațiile de sport din România nu au suflat un cuvințel despre o competiție extrem de interesantă, Nations League la volei, organizată anual, atât la feminin, cât și la masculin

În turneul rezervat fetelor, lucrurile au evoluat mai rapid, astfel că faza grupelor, dacă o putem defini așa, este deja încheiată. Practic, cele mai valoroase 16 reprezentative de volei de pe mapamond se întrec, mai întâi, într-o competiție de tip grupe, etapă în care au disputat câte 12 jocuri fiecare, iar primele opt clasate se împerechează pentru a disputa faza eliminatorie, începând cu sferturile de finală.

Cele 96 de partide disputate până în prezent, în perioada 30 mai – 2 iulie, au avut loc în șase grupe, organizate în tot atâtea orașe din lume. Astfel, grupa 1 s-a desfășurat în Turcia, la Antalya, grupa 2 în Japonia, la Nagoya, grupa a treia în Hong Kong, grupa 4 în capitala federală a Braziliei, Brasilia, a cincea în Coreea de Sud, la Suwon, iar ultima, în Thailanda, la Bangkok. În urma desfășurării tuturor acestor jocuri, echipa feminină a Poloniei s-a clasat pe primul loc, urmată fiind de SUA, Turcia și de Brazilia. Celelalte patru formații ce au obținut biletele pentru faza eliminatorie sunt China, Italia, Japonia și Germania. Poate cea mai mare surpriză o reprezintă eliminarea prematură a Serbiei, formație ce ocupa primul loc al clasamentului mondial, din postura de campioană mondială en-titre.

Oricum, în urma acestor rezultate, cele patru sferturi de finală propun dueluri de mare atracție, două dintre acestea fiind exclusiv europene: Polonia-Germania și Turcia-Italia. În celelalte două partide, din postura de gazde, americancele vor juca cu Japonia, în timp ce China va întâlni Brazilia. Meciurile vor avea loc, în perioada 12-13 iulie, în Texas, la Arlington, la fel ca și semifinalele și finalele. Jocul pentru primul loc se va desfășura pe 17 iulie, de la 1,30, ora României.

Pentru a le urmări pe acestea, dar și ce se va mai întâmpla în turneul masculin, există posibilitatea achiziționării unui pachet de streaming pe site-ul oficial al competițiilor, https://en.volleyballworld.com/, acesta având un cost de 7,99 euro/lună.

Citit 716 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iulie 2023 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.