Cupa Mondială a fetelor începe în Australia și Noua Zeelandă

Cupa Mondială a fetelor începe în Australia și Noua Zeelandă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A noua ediție a Cupei Mondiale de fotbal feminin începe joi, 20 iulie, la Antipozi. În acest an, Australia și Noua Zeelandă găzduiesc cea mai importantă competiție interțări a fetelor, pe parcursul a 31 de zile

În plus, este pentru prima dată când, la start, sunt prezente 32 de selecționate, jocurile fiind programate în nouă orașe, pe zece arene.

Meciul de deschidere este programat în Noua Zeelandă, la Auckland, unde se vor întâlni țara-gazdă și Norvegia, finala urmând a avea loc o lună mai târziu, pe Stadionul Olimpic din Sydney, arenă cu o capacitate de 83.500 de locuri.

În opinia specialiștilor, selecționata SUA este, din nou, marea favorită a Cupei Mondiale. De altfel, deținătoarea trofeului a câştigat această competiție de patru ori (în 1991, 1999, 2015 și 2019), disputând și o cincea finală, pierdută surprinzător, la penaltiuri, în fața Japoniei, la ediția din 2011. Pe lângă americance și nipone, din clubul select al campioanelor mondiale feminine mai fac parte doar Norvegia (victorioasă în 1995) și Germania (cu două trofee, obținute în 2003 și 2007). În acest an, pe lista favoritelor la succesul final se mai află, conform bookmakerilor, trei selecționate europene: Anglia, Spania și Germania. La start se prezintă și alte nouă echipe de pe Bătrânul Continent: Norvegia și Elveția (repartizate în Grupa A), Irlanda (B), Danemarca (alături de Anglia, în Grupa D), Olanda și Portugalia (în Grupa E, alături de SUA), Franța (F), Suedia și Italia (ambele, în Grupa G).

Din păcate, România nu s-a putut apropia de niciun turneu final, nici măcar în această formulă lărgită. Totuși, Cristina Ionescu a avut onoarea de a conduce la centru finala din 2003, iar, la această ediție, alte două arbitre românce vor lua parte la competiție: Iulia Demetrescu și asistenta Mihaela Țepușă.

În țara noastră, TVR va prezenta live cele mai importante dispute de la Cupa Mondială a fetelor, începând chiar cu partida inaugurală, programată joi, de la ora 10,00.

Citit 504 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 07:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.