Finalul Nations League la volei masculin se joacă în Polonia

Finalul Nations League la volei masculin se joacă în Polonia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe același sistem de desfășurare ca și competiția similară feminină, Liga Națiunilor - Nations League la volei masculin, ediția 2023, a ajuns în faza eliminatorie. După 96 de meciuri, disputate în șase orașe din America de Nord, Asia și Europa: Anaheim (SUA), Ottawa (Canada), Nagoya (Japonia), Pasay City (Filipine), Orleans (Franța) și Rotterdam (Țările de Jos), sezonul regulat, dacă îl putem numi așa, a revenit selecționatei SUA, la mare luptă cu Japonia și Polonia. Toate aceste trei reprezentative naționale au acumulat câte 10 victorii și doar câte două înfrângeri, iar departajarea s-a făcut, în cele din urmă, la setaveraj.

În plus, "bilete" pentru sferturile de finală au mai obținut Italia, Argentina, Brazilia, Slovenia și Franța. Surprinzătoare a fost calificarea in extremis a campioanei olimpice de la Tokyo 2020. Francezii au trecut în runda eliminatorie de-abia în ultima etapă, după ce au învins cu 3-1 Germania și au depășit selecționata Serbiei doar la setaveraj. De altfel, sârbii s-au "abonat" la acest loc 9, primul de sub linie, după ce au terminat la fel și în întrecerea rezervată fetelor.

Astfel, după ce prima fază s-a derulat pe parcursul a 34 de zile, ultima etapă a Nations League se mută în Polonia. În intervalul 19-23 iulie, în Ergo Arena din Gdansk, cu o capacitate de 11.409 locuri, se vor desfășura ultimele opt partide din acest an.

În sferturile de finală, țara gazdă, mare favorită, va întâlni Brazilia, în vreme ce Slovenia va evolua împotriva Japoniei. Aceste două jocuri sunt programate joi, 20 iulie, în vreme ce, o zi mai devreme, Italia se va duela cu Argentina, iar Franța va da replica selecționatei SUA, într-un alt meci de mare atracție.

Semifinalele sunt programate sâmbătă, 22 iulie, iar marea finală a Nations League la volei masculin se va juca duminică, 23 iulie, de la 21,00, ora României. Mai trebuie spus că fazele finale ale ultimelor două ediții ale competiției s-au disputat în Italia, victoria revenind Braziliei (în 2021, la Rimini) și Franței (anul trecut, la Bologna).

 

Citit 537 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2023 06:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.