Monotonia lipsește din MotoGP

Monotonia lipsește din MotoGP
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) domină autoritar clasamentul general al piloților din Formula 1, după ce a câștigat 10 din cele 12 curse disputate în acest an, inclusiv ultima dinainte de vacanță, disputată duminică, 30 iulie, în Belgia, pe circuitul Spa-Francorchamps. De altfel, și dominația echipei sale este la fel de categorică. Verstappen a făcut din nou ”dubla”, alături de colegul său mexican Sergio Perez, iar, pe podiumul cursei din Belgia a mai urcat monegascul Charles Leclerc, de la Ferrari.

Pe acest subiect a intervenit recent Mika Hakkinen. Fostul mare pilot finlandez a declarat că ”așa este în sportul cu motor” și a lăudat performanțele actualului campion mondial. ”Max e un câștigător la momentul actual, Red Bull este o câștigătoare”, a mai spus Hakkinen, deloc nemulțumit de monotonia în care a intrat ”Marele Circ”.

În paralel, reluarea întrecerilor pe două roți - MotoGP - a prilejuit o cursă palpitantă pe circuitul de la Silverstone. În Marea Britanie, victoria a revenit spaniolului Aleix Espargaro (Aprilia Racing). Espargaro a început pe locul 12 în grila de start, însă a reușit să recupereze și l-a depășit pe campionul mondial Francesco Bagnaia în penultimul viraj. Podiumul de la Silverstone a fost completat de sud-africanul Brad Binder (Red Bull KTM). Bagnaia conduce încă în clasamentul general, însă lupta acestuia continuă, atât cu Jorge Martin (Pramac Racing), cât și cu conaționalul său Marco Bezzecchi (Mooney VR46), chiar de duminică, 20 august, în Austria.

Citit 457 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 August 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.