Harry Kane promite goluri și titluri la Bayern Munchen

Harry Kane promite goluri și titluri la Bayern Munchen
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend se reiau alte două campionate de top din Europa: 1 Bundesliga și Serie A, jocurile rundelor inaugurale fiind programate să se desfășoare de vineri, 18 august și până luni, 21 august, inclusiv.

Cu aceeași grijă pentru fiecare euro cheltuit, cluburile germane nu au făcut transferuri senzaționale, poate cu excepția multicampioanei Bayern. După plecarea intempestivă a senegalezului Sadio Mane - da, ați ghicit, tot la arabi - munchenezii au fost, practic, nevoiți să aducă un număr 9 și au ”scos” 100 de milioane de euro din vistierie pentru Harry Kane. Ajuns la 30 de ani, vârful englez pare soluția ideală pentru a-l înlocui, de fapt, pe fostul golgheter polonez Robert Lewandowski, plecat în vara trecută de pe Allianz Arena. În schimb, rivalii de la Dortmund nu au acoperit, până în prezent, plecarea lui Jude Bellingham. Ceva mai activă pe piața transferurilor a fost RB Leipzig, club ce mizează pe doi tineri aduși din Franța: Lois Openda și Castello Lukeba, după plecarea lui Christopher Nkunku. În prima etapă, Bayern merge la Bremen (vineri, ora 21,30), iar Leipzig are programat un prim duel ”european” cu Bayer Leverkusen, sâmbătă, de la 16,30.

În ”cizmă”, banii nu mai sunt de mult la nivelul Premier League. Cluburile italiene mizează, de circa un deceniu, pe jucători mai puțin cunoscuți, însă au obținut rezultate notabile în competițiile europene din sezonul trecut. Campioana Napoli l-a pierdut pe coreeanul Kim, ajuns tot la Bayern și a transferat doi atacanți: Raspadori și Giovanni Simeone, în ideea în care l-ar putea pierde și pe marcatorul Osimhen, în vreme ce Inter mizează, tot în atac, pe francezul Marcus Thuram de la Gladbach și a dat naștere unei alte ”telenovele”, în cazul lui Romelu Lukaku. În rest, Milan i-a cumpărat, din Anglia, pe Loftus-Cheek și Pulisic, după curățenia de la Chelsea și, din Spania, pe Chukwueze, de la Villarreal, în timp ce Juventus, exclusă din competițiile europene, intră, din nou, într-o fază de reconstrucție, după despărțirea de Cuadrado, Di Maria, Milik, sau Paredes. Ce să mai spunem despre plecarea lui Milinkovic-Savic la 28 de ani, în Arabia Saudită... În fine, în prima etapă, La Vecchia Signora merge la Udine (duminică, ora 21,45), în timp ce Milan are meci la Bologna, luni, de la aceeași oră.

În ceea ce privește perioada de mercato, acesta se încheie, ca de obicei, la finele lui august, iar cluburile saudite ne mai pot oferi și alte surprize...

Citit 410 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 August 2023 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.