Aflată pe loc de baraj, Oțelul este încă departe de obiectivul stabilit

Aflată pe loc de baraj, Oțelul este încă departe de obiectivul stabilit
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gruparea gălățeană Oţelul încă are de calculat punctele irosite cu UTA și "U" Cluj pe teren propriu, cu care ar fi fost clasată pe un loc de play-off.

Oțelul n-a reușit să câștige niciun meci în acest start de sezon în Superligă, iar acest lucru se resimte chiar dacă în patru din cele cinci partide a încheiat la egalitate. Iar în trei dintre ele putea să obțină victoria cu mai multă inspirație din partea jucătorilor în anumite momente-cheie. Astfel, după cinci jocuri disputate, Oțelul se află pe locul 13 (poziție de baraj de retrogradare), cu patru puncte, la egalitate cu Dinamo și UTA. Distanța față de un loc de play-off este mare doar ca număr de locuri, însă ca puncte ar fi doar trei lungimi diferență - cu mențiunea că o parte din echipe au un meci mai puțin disputat.

Marea problemă în atingerea obiectivului de a se clasa pe un loc de play-off este ca perspectivă, pentru că ratarea unor momente importante din acest start de sezon poate costa scump când se va trage linie la final.

Iată rezultatele complete ale etapei a cincea: FCU 1948 Craiova - FC Voluntari 3-1, OȚELUL - "U" Cluj 1-1, Poli Iași - CSU Craiova 1-4, Rapid - Petrolul 0-2, Dinamo - Botoșani 1-0. Meciurile CFR Cluj - Sepsi, Hermannstadt - FCSB și Farul - UTA au fost amânate.

Programul este unul bun în continuare, cu meciuri din care gălățenii pot obține nu doar prima victorie, ci chiar un calup important de puncte. Urmează meciul de la FC Botoșani, de sâmbătă, 19 august, de la ora 17:00, adică pe terenul ultimei clasate, care are doar două puncte strânse până acum. După care Oţelul va juca cu FC Voluntari (acasă), Petrolul (deplasare), Rapid (acasă), FCU 1948 Craiova (deplasare), Dinamo (acasă), Farul (acasă), CFR Cluj (deplasare), FC Hermannstadt (acasă) și Poli Iași (deplasare).

Apărarea, pe loc de play-off

Capitolul la care Oțelul se află deja pe loc de play-off este cel al defensivei, cu a șasea cea mai bună apărare din campionat. Astfel, gălățenii au încasat doar 5 goluri în cele cinci etape, capitol la care doar FCSB, CSU Craiova, Sepsi și CFR Cluj stau mai bine, în condițiile în care trei dintre ele n-au jucat decât patru partide. Cea mai slabă defensivă de până acum o are Poli Iași, cu 11 goluri primite.

Însă, capitolul la care are de suferit foarte mult Oțelul este cel al golurilor înscrise, cu doar trei reușite până în acest moment. Doar Dinamo mai are atât de puține marcate în acest start de sezon, iar FC Botoșani și UTA au câte patru - cu unul mai mult.

Echipele românești angrenate în Conference League

Altfel, miercuri și joi se află soarta echipelor românești în preliminariile Conference League. Prima joacă Farul, în deplasare cu Flora Talinn, miercuri, de la ora 19:00, după ce constănțenii au câștigat cu 3-0 în tur. Misiunile mai dificile le au FCSB și Sepsi, care au de jucat joi, ambele în deplasare, cu FC Nordsjaelland (0-0 în tur), respectiv, FK Aktobe (1-1).

Citit 3035 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 03:46

8 comentarii

  • postat de sor
    Miercuri, 16 August 2023 17:05
    86.124.201.***
    Pt cine se simte....ati vazut prea multe meciuri la TV . Bucurati-va de fotbal cel putin de putinul fotbal ce il avem , daca nu duceti-va la sah. Cand aceasta echipa se zbatea prin liga 4 cu bani din ''cutia milei'' unde erau acesti suporteri de Champions League . Fara bani nu se poate face nimic.
    0
    0
  • postat de dante
    Miercuri, 16 August 2023 15:46
    78.96.59.***
    va invit sa urmariti ce fel se misca in teren Carjan, cat de ineficient este - nu preia cu folos nicio minge, nu pune presiune pe fundasii adversi, este mereu departe de minge iar atunci cand o primeste - cade ca lovit de fulger!... si e introdus meci de meci!...
    0
    0
  • postat de Cred, prin prisma multor scoruri la egal, diferența o face linia din mijloc, care trebuie să susțină atacul și apărarea, adevărat, greu și cu efort fizic.
    Miercuri, 16 August 2023 09:19
    109.166.134.***
    Prin prisma rezultatelor scorurilor , foarte multe la egal rezultate finale, diferența o face calitatea jocului jucătorilor din mijlocul echipei, care trebuie să susțină jocul atacanților pentru a crea faze de gol și jocul apărării , mai ales la șuturile de la distanță, din zona careului mare
    0
    0
  • postat de Transbur
    Miercuri, 16 August 2023 07:46
    194.105.20.***
    Sansa Otelului la dezvoltare este demisia lui Munteanu Dorinel , altfel ne zbatem in mediocritate si la anul din nou in liga 2, ar fi excelent, sa nu fie desfiintare se aude ca ar fi datorii colosale facute de marele manager.
    0
    0
  • postat de ce, e greu de zis?
    Marți, 15 August 2023 20:34
    89.39.81.***
    cel mai mult imi place optimismul lui florin. un suporter si postac priceput la toate, documentat....asa este, sa le fie frica de noi. echipele ce cred ca vor juca in play-off sint varza....noi jucam sigur, sintem prea buni.... ceilalti sa mai invete sa joace de la noi si sa spere...
    0
    0
  • postat de comunismul
    Marți, 15 August 2023 19:43
    5.13.130.***
    oricum nu castiga cu cineva! nu vedeti egal si infrangere! atat! nimic altceva!
    0
    0
  • postat de florin
    Marți, 15 August 2023 19:37
    46.97.176.***
    Domnilor hai sa asteptam play offul anul viitor!Cum ziceam echipa fizic se prezenta de nota 10! Nu ma astept sa cadem!Sa fim pe un loc decent la sfirsit!Hai sa ne bucuram de prezent și sa nu ne lacomim și sa punem presiune aiurea!
    0
    0
  • postat de Linia de mijloc trebuie să susțină apărarea, pentru a interzice șuturile de la distanță și normal, trebuie să suțină atacul pentru a crea faze de gol. Cam greu, este efort,
    Marți, 15 August 2023 19:15
    109.166.131.***
    Și apărarea și atacul au făcut gafe de joc, atacul prin ratări copilărești, iar apărarea gafe de joc în careu și șutiri de la distanță, din preajma careului mare, unde am luat gol. În Liga 1 se șutează de la distanță pe poartă destul de des , deci linia de mijloc trebuie să interzică șuturile.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.