Volei. Europeanul de fete se apropie de final

Volei. Europeanul de fete se apropie de final
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Selecționata feminină de volei a României s-a oprit în optimile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut sâmbătă, 26 august, partida cu Franța, în patru seturi: 1-3 (23-25, 16-25, 25-21, 23-25), la Florența. Elevele spaniolului Guillermo Naranjo au opus o rezistență reală, mai ales în primul și în ultimul set, iar manșa a treia a fost adjudecată de tricolore, pe mâna ”italiencei” Adelina Ungureanu.

Trebuie spus că selecționata noastră a depășit parcursul din urmă cu doi ani, când fetele părăseau întrecerea europeană încă din faza grupelor și au încheiat, în acest an, pe locul 11, peste Belgia sau Germania. De această dată, româncele au pierdut jocurile cu Italia, Bulgaria și Elveția, ultimele două la mare luptă, în seturi decisive, dar au depășit Croația și Bosnia-Herțegovina, performanță cu care au acces în faza eliminatorie a competiției.

Din nefericire, nici această performanță nu a ”mișcat” vreo televiziune din România, cei de la Prima Sport nereușind să concretizeze obținerea drepturilor de transmisie. Același ”boicot” îl consemnăm și în dreptul turneului final similar masculin, deși băieții noștri sunt prezenți în grupa organizată de Israel, fapt consemnat deja în paginile cotidianului nostru.

Revenind la turneul fetelor, trebuie spus că acesta a ajuns în faza sferturilor de finală, fără a se consemna mari surprize. Favorite certe și în această fază, Italia, Olanda, Turcia și Serbia pleacă cu prima șansă în disputele cu Franța, Bulgaria, Polonia și respectiv Cehia, cu mențiunea că selecționata Semilunei are, probabil, cel mai greu hop.

Toate aceste patru jocuri au avut loc la Florența, în intervalul 29-30 august, urmând ca echipele calificate să se mute pentru semifinale și jocurile pentru medalii la Bruxelles. Marea finală este programată duminică, 3 septembrie, de la 20,30, ora României.

În ultimele două ediții, selecționatele organizatoare s-au înclinat pe teren propriu în fața adversarelor. În 2019, Serbia a învins Turcia, la Ankara, dar a pierdut titlul, doi ani mai târziu, în fața Italiei, chiar la Belgrad.

Citit 579 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.