Rugby. Franța a început Cupa Mondială pe ”pilot automat”

Rugby. Franța a început Cupa Mondială pe ”pilot automat”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Franța a început en fanfare cea de-a zecea ediție a Cupei Mondiale la rugby, pe care o găzduiește în această toamnă. După o festivitate de deschidere inedită, în care președintele Emmanuel Macron și-a luat și o ”porție” de huiduieli, gazdele au început destul de timid partida cu tripla campioană, Noua Zeelandă. Totuși, după ce au încasat două eseuri, ”cocoșii” s-au năpustit asupra All Blacks și au întors soarta partidei. A fost 27-13 pentru Franța, care a luat o opțiune foarte serioasă pentru câștigarea Grupei A.

În Grupa B, din care face parte și selecționata României, cel mai interesant joc, aprioric, din prima etapă a fost cel dintre campioana în exercițiu, Africa de Sud și Scoția, însă meciul s-a dovedit a fi sărac în materie de spectacol. Sud-africanii au marcat două încercări și s-au apărat fără greșeală, astfel că ”cimpoierii” nu au putut pune pe tabelă decât trei puncte, rezultatul final fiind un sec 18-3. 

În schimb, în Grupa C, partida dintre Țara Galilor și Fiji a oferit un joc deosebit, cu opt eseuri. Galezii s-au impus, finalmente cu 32-26, însă au tremurat serios pe final, când doar o recepție defectuoasă a aripei fijiene le-a adus prima victorie la Cupa Mondială din acest an.

În fine, în Grupa D, Anglia s-a impus destul de clar în fața Argentinei, deși a evoluat cu un om mai puțin încă din minutul 4. A fost 27-10, într-o dispută în care, totuși, singura încercare a fost reușită de ”pumele” sud-americane.

Citit 669 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 08:12

1 comentariu

  • postat de Rugbyman
    Duminică, 17 Septembrie 2023 21:37
    93.4.125.***
    Un eveniment extraordinar aceasta cupa mondiala, România e norocoasa de a participa, chiar dacă suferă de o diferența de nivel importantă. Rugby-ul e un sport frumos, se bazează pe principii importante - lucru in echipa, ajutor pentru coechipier, imposibil sa avansezi singur fără sprijinul echipei.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.