Novak Djokovic nu se predă în fața tinerei generații

Novak Djokovic nu se predă în fața tinerei generații
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sârbul Novak Djokovic (36 de ani) scrie pagini de istorie în tenisul mondial. După un nou succes în turneele de Grand Slam, al 24-lea, obținut la US Open 2023 în finală cu rusul Daniil Medvedev (ATP, 3), Nole a menționat că ”într-o bună zi, peste 23-24 de ani, mă voi retrage din tenis și vor apărea noi jucători tineri. Până atunci, o să ne mai vedem o vreme”.

Între timp, Djokovic a revenit pe prima poziție a ierarhiei mondiale și redefinește, practic, ceea ce este posibil în sportul alb. Nu este mai puțin adevărat că traseul sârbului a fost destul de simplu la această ultimă ediție a Openului American, fără adversari cu nume întâlniți pe parcurs, cu excepția lui Taylor Fritz. Singurul moment mai delicat a fost cel din turul al treilea, când a revenit de la 0-2 la seturi în partida cu compatriotul său, Laslo Djere, însă asta nu știrbește cu nimic victoria sa de la New York, mai ales că finala cu Medvedev s-a încheiat în minimum de seturi: 6-3, 7-6, 6-3. În plus, tânărul iberic Carlos Alcaraz, deposedat de șefia ATP, nu poate uita finala de la Cincinnati, acolo unde Nole l-a învins în trei seturi, pe o căldură sufocantă și după un meci cu adevărat epic.

Revenind la clasamentul mondial de după US Open, remarcăm căderea abruptă a norvegianului Casper Ruud, după un sezon nu prea reușit în acest an, mai ales că nu a reușit să-și apere punctele de anul trecut (finală cu Alcaraz), dar și revenirea în Top 10 a germanului Sașa Zverev, după teribila accidentare de anul trecut. În plus, speranța daneză Holger Rune cam bate pasul pe loc, după ce a pierdut în primul tur la Flushing Meadows.

Trecând la circuitul feminin, WTA are, la rândul său, un nou lider mondial începând de luni, 11 septembrie. Belarusa Aryna Sabalenka a profitat de înfrângerea complet neașteptată a Igăi Swiatek în fața Elenei Ostapenko și a preluat șefia, dar nu se poate bucura pe deplin, după înfrângerea din finală, suferită în fața tinerei americance Cori ”Coco” Gauff. La 19 ani, aceasta din urmă și-a echilibrat emoțiile și a reușit prima sa victorie de Mare Șlem, după ce a reușit să le depășească, pe rând, pe Mertens, Wozniacki, sau Ostapenko. În ultimul act, Gauff a revenit de la 0-1 la seturi și a făcut doar 19 erori neforțate, față de cele 46 ale Arynei Sabalenka. După meci, jucătoarea din Belarus s-a comportat ireproșabil pe teren și la festivitatea de premiere, dar la vestiare, și-a vărsat frustrarea, a rupt o rachetă și a fost, în cele din urmă, calmată de Billie Jean King.

Citit 698 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Septembrie 2023 08:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.